Fotbalisté Brna konečně pořádně zabrali a v 5. kole druhé ligy zvítězili na svém hřišti 4:1 nad Chrudimí. Hattrickem se blýskl kanonýr Zbrojovky Jakub Řezníček. Vlašim vyhrála 1:0 v Prostějově a po čtyřech remízách se dočkala premiérového vítězství v sezoně. Příbram doma podlehla 1:3 nováčkovi soutěže Kroměříži.

Brno uspělo po dvou porážkách

Řezníček otevřel skóre v šesté minutě z penalty a v 77. a 83. minutě dokonal hattrick. S pěti trefami je nejlepším střelcem soutěže. Za Zbrojovku se prosadil v první půli ještě Smejkal, v závěru duelu zkorigoval skóre Míka. Brno uspělo po dvou porážkách, Chrudim je bez výhry na posledním místě.

Vlašim konečně vyhrála, odskákal to Prostějov

Výhru Vlašimi zařídil po čtvrthodině gambijský útočník Singhateh. Hráč hostující z pražské Slavie se prosadil ve čtvrtém z pěti startů v sezoně. Prostějov nenavázal na nevídaný triumf 26:0 v úvodním kole domácího poháru proti divizním Řepištím, které kvůli stávce hráčů nastoupily s fotbalisty B-týmu a dorostenci.

Nováček z Kroměříže překvapil v Příbrami

Kroměříž poslal do vedení v 18. minutě Houser, další góly padly až v závěrečné dvacetiminutovce. V 71. minutě vyrovnal Jahič, vzápětí ale vrátil hostům vedení z penalty nigerijský záložník Charles. Pojistku přidal v nastavení Dočkal a Kroměříž si připsala druhou výhru v soutěži. Příbram prohrála třetí z pěti utkání v sezoně.