Zbrojovka před startem FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY posiluje ostošest. Její řady minulý týden rozšířili prvoligoví hráči Roman Potočný a Tomáš Smejkal. Oba se pak hned objevili v základní sestavě Brňanů v dalším přípravném utkání s polskou Termalicou, kterou Zbrojovka po obratu porazila 2:1.

Ofenzivní posila z Českých Budějovic

Dvaatřicetiletý ofenzivní hráč Roman Potočný přichází do moravské metropole z Českých Budějovic, má svolení k přípravě v Brně a mezi kluby se jedná o ročním hostování. Potočný přešel z rodné Roudnice nad Labem nejprve do Sparty a pak do Bohemians, kde poprvé okusil ligu. Nějakou dobu hrál i divizi, ale v roce 2015 na sebe výrazně upozornil v teplickém dresu. Hrál také v Liberci, Baníku, Zlínu či Plzni, jeho doposud posledním prvoligovým angažmá tedy jsou České Budějovice.

Nastřílel 39 gólů

Potočný má na kontě celkem 234 zápasů v nejvyšší soutěži, vsítil v nich 39 branek (jednu z nich v roce 2017 v Brně). A ve statistikách má i jeden reprezentační start, v září 2020 naskočil na závěrečnou čtvrthodinu proti Skotsku.

Záložník Smejkal přišel z Jablonce

První trénink v brněnském dresu už má za sebou i pětadvacetiletý záložník Tomáš Smejkal z Jablonce. Má svolení k přípravě v Brně, mezi kluby se aktuálně jedná o přestupu. Někdejší mládežnický reprezentant začínal s velkým fotbalem mimochodem v Brně, hrával za Spartu Brno či Čafku. Poté se přesunul do Jihlavy, kde si odbyl také první ligový start. Krátce hostoval v Líšni, té pomohl k postupu do druhé ligy. V lednu 2021 pak přestoupil do Jablonce. Tam odehrál dalších 27 zápasů v první lize a čtyři duely v evropských pohárech. Na jaře loňské sezóny hostoval ve Vlašimi, kde vstřelil sedm branek.

Nastoupili proti Polákům

Oba fotbalisté pak nastoupili v základní sestavě v přípravném utkání s polskou Termalicou. Ta vedla od 19. minuty gólem Hilbrychta, ještě do konce první půle stihl ve 43. minutě srovnat Řezníček. O výhře Brňanů 2:1 pak rozhodl v 85. minutě Kronus.