Fotbalisté Vyškova remizovali ve šlágru 24. kola druhé ligy s Brnem 1:1 a nevyužili šanci minimálně do neděle poskočit do čela neúplné tabulky. Na druhém místě ztrácejí bod na vedoucí Duklu Praha, která má k dobru jedno utkání. Zbrojovka bodovala i ve druhém duelu po trenérské změně a patří jí devátá pozice. Ztratili jsme dva body, litoval po televizním derby trenér Vyškova Jan Kameník.

Skóre otevřel Fomba, za Zbrojovku srovnal Alijagič

Vyškov ve svém azylu v Drnovicích vedl od 71. minuty, kdy se po chybě hostujícího zadáka prosadil Fomba. Domácí ale na třetí výhru 1:0 po sobě nedosáhli, hned za dalších sedm minut totiž srovnal důrazný Alijagič. Zbrojovka coby největší předsezonní adept na postup mezi elitu ztrácí v neúplné tabulce sedm bodů na 3. příčku, která znamená účast v baráži.

Z bodu jsme zklamaní, říká Kameník

Remízu s Brnem považuje trenér Vyškova Jan Kameník za ztrátu. „Jsme zklamaní ze zisku jednoho bodu. Myslím si, že jsme jednoznačně dva body ztratili. Výkon týmu snesl přísnější měřítko a takto bychom se chtěli prezentovat i dále, nicméně jsme neproměnili vyložené šance. Zejména v prvním poločase, kdy to mohlo mužstvu přinést větší klid,“ uvedl kouč.

Nepodařilo se jim vstřelit druhý gól

Střelecky se domácí fotbalisté prosadili až během druhé fáze. „Šli jsme si za výsledkem, jenže bylo to o tom uzavřít zápas druhou brankou. Příležitosti jsme na to měli, nepodařilo se nám to a Zbrojovka z ojedinělého závaru v pokutovém území zakončila přesně. Sama potom vedla výsledek k remíze, zatímco my jsme se hnali za výhrou. V závěru už ovšem byla hra taková neurovnaná,“ řekl Kameník s tím, že berou bod, se kterým nemůže panovat spokojenost. „Teď je čas si trochu odpočinout po anglickém týdnu a příště doma výsledkově zvládnout utkání s Varnsdorfem,“ dodal trenér ambiciózního týmu.

Kříž se chybujícího Gyamfiho zastal

Trenér Zbrojovky Lukáš Kříž musel před zápasem řešit složení obrany, protože se zranil Endl a Šurala píchlo ve svalu. Na stoperu tak nakonec nastoupil Gyamfi, po jehož zaváhání padl gól soupeře. Trenér ale měl pro ghanského obránce pochopení. „Je to pořád zajímavý hráč, který má skvělé věci. Jako mladý hráč dělá chyby, je potřeba, aby se s ním nadále pracovalo, toto musí odstranit, protože se ty chyby opakují. Chtěli jsme ho po první půli podržet a zároveň jsme nechtěli ztratit výšku, v hlavičkových soubojích je vynikající. Rozhodli jsme se, že ho na hřišti necháme, je to pro něj velká zkušenost. Udělal chybu, to se stává, jedeme dál,“ uvedl kouč Brna.