Ocenění získali drobní výrobci i velké podniky. Vítězové jednotlivých kategorií mohou používat označení Zlatá chuť jižní Moravy 2020. Pořadatelé to uvedli v tiskové zprávě.
Hned dvakrát například zabodovalo Agro Brno-Tuřany, a to se svým kysaným zelím přírodním a tuřanskou zelnou šťávou. Ocenění získala také Martina Harnošová z Vracova za koláč ze skanzenu, Markéta Palánová z Jezeřan-Maršovic za přírodní kozí sýr nebo bučovický uzenář Bedřich Vlach za uzený špek z boků.
Vyškovský cukrář Jiří Grygar Janský oslovil odbornou komisi svou makovou zmrzlinou, vinař Oldřich Drápal zvítězil s želé ze slámového vína odrůdy Frankovka. Pekařství Křižák z Boleradic získalo ocenění za bramborové lokše s makovo-povidlovou náplní.
Opakovaně boduje v soutěži výrobce e-jídlo.cz z Němčiček, letos zvítězilo s paštikou švestkovou s rumem a tymiánem, stejně jako chovatel pstruhů z Moravského krasu S.M.K., který letos získal cenu za pstruha duhového v kategorii ryb. V kategorii alkoholických nápojů kromě vína uspěl s MarhuLovým sladkým vinař Pavel Lacina z Velkých Pavlovic.
Potraviny hodnotily letos dvě sedmičlenné komise složené ze zástupců například ministerstva zemědělství, Státní veterinární správy, Agrární komory a Potravinářské komory. Soutěž je obdobou Regionální potraviny, je však starší a podle organizátorů má lépe vymezené kategorie. Rozdělené jsou například alkoholické a nealkoholické nápoje. Ocenění převezmou výrobci na dožínkových slavnostech v Hodoníně poslední srpnovou neděli.