Jubilejní desátý ročník Slavností moravského uzeného přinese strom klobásovník, soutěž ve výrobě klobásek, nebo třeba nápoj s příchutí uzeného masa, to vše nabídne hrad Veveří již tento víkend 24. a 25. února. Zpravodajský portál BRŇAN o tom za pořadatele informoval Pavel Pichler.

Oblíbená akce, kde se vše točí kolem uzeného masa, bude tentokrát rozdělena na uzenářskou sobotu a gurmetskou neděli.

Sobotní program je zaměřený na uzenářské workshopy, návštěvníci si budou moci vyzkoušet vyrobit vlastní klobásku nebo ochutnat uzené od osmi vyhlášených rodinných podniků. „Nově se akce rozroste o jedno nádvoří, které bude patřit vybraným gastro podnikům z Brna a okolí, kteří předvedou svůj um a připraví vybrané uzené speciality,“ uvedl Pichler.

Pro milovníky vína je připraven velkokapacitní vytápěný stan, na své si ale přijdou i pivaři

Na seznamu je třináct lokálních vinařství, piva malých pivovarů a chybět nebude ani káva z domácích moravských pražíren.Po oba dny bude připraven bohatý doprovodný program pro děti včetně divadla, opékání špekáčků na ohni nebo prohlídka místních hradeb z výhledem na okolí.

„Akci lze pojmout jako rodinný výlet a vydat se na hrad Veveří pěšky okolo Brněnské přehrady nebo využít posilové spoje městské hromadné dopravy,“ uzavřel Pichler.