Strážníci zachránili život ženě, která se v parku pořezala žiletkou

Republiková policie se ve středu večer obrátila na strážníky s žádostí o pomoc při hledání ženy, která se nevrátila domů. Jedna z hlídek městské policie ženu odpovídající popisu zanedlouho našla v odlehlé části parku Marie Restituty. Vedle sebe měla malého psa, který usilovně štěkal. Zřejmě i proto, že v trávě ležící žena měla zakrvácené ruce a řezné rány na obou pažích. Jeden strážník proto hned zamířil do služebního vozidla pro lékárničku a mezitím vyrozuměl záchranku i Policii České republiky. Jeho kolega spěchal k raněné. Zavřené oči pootevřela až když na ni strážník promluvil a lehce s ní zatřásl. Viditelně rozrušenou ženu se hlídce po chvíli podařilo uklidnit a přitom obvazem ošetřit krvácející rány. Strážníci s ní pak až do příjezdu záchranářů mluvili, aby měli jistotu, že neztrácí vědomí. Osmatřicetiletá žena jim sdělila, že kvůli osobním problémům už nechce žít, a proto se pořezala žiletkou, kterou prý navíc spolkla. Ženu si následně převzali zdravotníci a sanitka ji převezla do Úrazové nemocnice. O psa se postarají v útulku, kam ho k dočasnému pobytu odvezla odchytová služba městské policie. 

Muž si chtěl údajně dobít notebook, odpojil prý kvůli tomu od elektřiny prodejce ve stánku

Slovní roztržkou skončila ve čtvrtek v noci snaha osmapadesátiletého muže dobít si notebook. Svůj přístroj si chtěl údajně zapojit do zásuvky za prodejním stánkem ve Vídeňské ulici. Kabel, který kvůli tomu prý ze zásuvky vytáhl, ale napájel vedle stojící stánek, ve kterém se zrovna nacházel i jeho třiačtyřicetiletý majitel. Ten si při zhasnutí světel nejprve myslel, že vypadly pojistky. Přivolaným strážníkům pak popsal, že při kontrole skříně s elektřinou u ní uviděl stát právě osmapadesátiletého muže. Prodejce prý muže okřikl, protože elektřina z jím pronajatého rozvaděče napájela chladničky se zbožím, které by se mohlo zkazit. Na to prý starší muž reagoval směrem ke stánkaři výhružkami, a protože odmítal odejít, mladší z mužů zavolal strážníky. Těm údajný výtržník nejprve tvrdil, že s elektřinou nemanipuloval. Následně přiznal, že si chtěl dobít notebook. Hlídka ho vyzvala k prokázání totožnosti, což muž odmítl. Protože se odmítal řídit i pokynem hlídky, aby ji následoval ke služebnímu autu kvůli ztotožnění na policejní služebně, strážníci ho k vozidlu odvedli za pomoci donucovacích prostředků. Tam se uklidnil a předložil jim doklady. Strážníci mu oznámili, že jeho chování prošetří správní orgán, který se bude zabývat nejen podezřením z přestupku proti občanskému soužití, ale také neuposlechnutím výzvy.

Strážníci našli během deseti minut hledaného mladíka

Strážníci hlídkující v Nádražní ulici dostali v noci na pátek informaci, že státní policisté pátrají po čtyřiadvacetiletém muži. Dozvěděli se jeho popis a také to, že mladík vystoupil před několika minutami z vlaku. Strážníci pořádkové jednotky se okamžitě vydali do okolí a muže odpovídajícího popisu našli za deset minut v ulici Zvonařka. Potvrdil jim také, že do Brna dorazil před chvílí vlakem. Hlídka na místo přivolala Policii České republiky, která potvrdila, že jde o hledaného muže a odvezla ho na služebnu.