Kometa se po reprezentační pauze může spolehnout na výkony navrátilce Marka Čiliaka. Ten odchytal všechny tři duely od svého návratu a za svá záda pustil jen tři puky. Kometa bodovala v každém utkání, dvakrát zvítězila a naposledy v Třinci při výhře 1:0 vychytal slovenský gólman čisté konto. „Vrátil se do známého prostředí a jeho výkony mluví samy za sebe,“ tvrdí asistent hlavního kouče Kamil Pokorný. Modrobílí se i díky zaváháním pronásledovatelů posunuli v tabulce TELH na 5. místo právě za Oceláře a drží si šestibodový náskok na sedmé místo.

S posledním zápasem panovala v kabině spokojenost. „V Třinci jsme hráli velice kvalitně a předváděli jsme to, co jsme si řekli. Máme oporu v gólmanovi, což se v neděli potvrdilo. Mohli jsme už dříve rozhodnout, kdybychom dali nějakou šanci za stavu 1:0. Hráči poté předvedli obrovské nasazení, skákali do střel, všechno vyklekali a vylehali. Ubojovali jsme to. Musíme v tom pokračovat, protože už jde do tuhého. Začíná se to blížit režimu play-off,“ říká před úterním domácím utkání Kamil Pokorný.

Hradec Králové předvádí v letošní sezóně skvělé výkony a zejména po reprezentační pauze sbírá jednu výhru za druhou. Východočeši se v tabulce momentálně nacházejí se ziskem 85 bodů na 3. místě a jsou blízko přímé účasti v play-off. Hradec v Brně zakončí sérii čtyř venkovních duelů v sedmi dnech a zatím na svých „výletech“ ani jednou neklopýtl. Minulou středu vyhrál v Olomouc 3:1, o dva dny později v Třinci 5:1 a naposledy v neděli v Karlových Varech pro změnu 4:1. Mountfield se před koncem základní části dostal do potřebné pohody.

Nejvýraznějšími postavami týmu jsou obránce Petr Zámorský, který je s 35 body (9+26) dokonce nejproduktivnějším hráčem MHK, a také útočníci Tomáš Vincour a Radek Smoleňák. První jmenovaný, v Brně dobře známý, je s 18 brankami nejlepším střelcem týmu, Smoleňák naopak zatápí soupeřům hlavně na brankovišti. „Nesmíme ho vůbec nechat hrát před brankou, protože na tom je jeho hra založena,“ varuje obránce Michal Barinka.

„Přemýšlíme hlavně o naší hře, protože když se daří dodržovat taktika a vychází vám hra, máte o to větší radost. Proti Hradci to bude znovu těžký zápas. V extralize se nyní mluví o dvou týmech, které mají nejlepší formu, a to jsou Plzeň a právě Hradec. Ten vyhrává na ledě soupeřů, zvládá svou sérii zápasů bravurně. V úterý uděláme všechno pro to, abychom jejich sérii před domácím publikem zastavili,“ uzavírá Kamil Pokorný. 

Zápas začíná tradičně v úterních 18:00.