O víkendu zájemci budou moci lyžovat i v Němčičkách na Břeclavsku, a to z části na umělém povrchu.

"Když to bylo možné, zasněžovali jsme, zrovna v noci na dnešek jsme s tím ale museli přestat, protože se oteplilo. Ale dnes sezonu zahájíme," uvedl Jílek.

Sníh na sjezdovce je podle něj nyní přimrzlý. Otázkou podle Jílka ale je, co se sněhem udělá oteplení, které se očekává příští týden. "Mám za to, že by sníh měl vydržet. Areál tak bude v provozu i během všedních dní. Navíc máme něco do zásoby nasněženo i na hromadách," uvedl Jílek.

Areál zahájí provoz dnes v 16:00. Ve všední dny bude otevřen od 9:00 do 21:00, o víkendu a svátcích začne jeho provoz o hodinu dříve.

Na jihu Moravy mohou zájemci o lyžování přijet i do Němčiček, kde je na svahu umělý povrch. Aktuálně je zasněžený podle tamního správce Jaroslava Stávka asi ze dvou třetin. "Něco málo leží i na té vrchní třetině, ale to asi odtaje," uvedl Stávek. O víkendu v dopoledních hodinách jsou v areálu lyžařské kurzy, veřejnost může lyžovat od 13:00 do 16:00. Příští týden jsou v areálu dopoledne sice lyžařské školy, zalyžovat si však od 9:00 do 12:00 může přijít kdokoli.