Nadace Partnerství letos mezi zájemce rozdělí přes 1,5 milionu korun, a to na podzimní výsadby stromů. Žadatelé z řad obcí, škol, spolků nebo církví mohou získat na jednotlivý projekt od 10 do 60 tisíc korun. Zpravodajský portál BRŇAN o tom informoval mluvčí nadace David Kopecký.

„Grantový program Sázíme budoucnost nabízí pokrytí nákladů na výsadbu, péči o stromy, odborný dohled nebo finance na nezbytný materiál, nářadí či dopravu. Podmínkou je, že stromy a keře vysadí místní dobrovolníci, kteří budou o novou zeleň pečovat následujících 5 let,“ popsal Kopecký.

Výzva je otevřena do konce července a všechny podmínky zveřejnila nadace na svém webu. Díky partnerům, které nadace má se podařilo navýšit objem grantů.

„Reagujeme na stále rostoucí zájem o výsadby a zvedáme maximální výši grantu nebo příspěvek na následnou péči. Ten je nově až 300 korun za vysazený strom po 3 roky,“ doplnila za nadaci Barbora Chmelová.

Odborná komise se při hodnocení žádostí zaměřuje na míru zapojení veřejnosti do přípravy i výsadby samotné, vhodné druhy dřevin, přínos projektu pro vsakování vody, zapojení dalších partnerů nebo osázení místa, které je veřejně přístupné. Žadatelé obdrží hodnocení svých žádostí na začátku září, se svými výsadbami budou moci začít od října do listopadu letošního roku.