listopadu, kdy nastoupil v domácím zápase proti Teplicím (1:0). Jen o dva týdny později vstřelil svůj premiérový gól v první lize – a opět to bylo na Městské stadionu v Králově Poli v utkání proti Zlínu (1:1).

Celkem za brněnský klub odehrál v nejvyšší soutěži osm utkání. Ve druhé lize přidal dalších osmnáct startů a dvě branky. Předloni ho pak díky dvaceti přesným trefám zvolili v Juniorské lize hráčem sezóny.

Po sestupu Zbrojovky do FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Zikl letos naskočil v jednom duelu a na konto si podle klubového webu připsal i jeden pohárový start, když na hřišti Žďáru pomohl dvěma góly k postupu.

„Ve třech utkáních rezervy v divizi se pak trefil čtyřikrát, naposledy přispěl dvěma góly k výhře 3:1 nad Hodonínem. Útočník, který do Zbrojovky přišel z Čafky, v minulosti v Líšni několikrát hostoval, nyní tedy do zdejšího SK přestupuje definitivně,“ upřesnil mluvčí Zbrojovky Martin Lísal.

V dresu Líšně pak šikovný mladý útočník, který už v tomto týdnu trénoval na stadionu v Kučerově ulici pod trenérem Milanem Valachovičem, odehrál ve druhé lize 37 mistrovských zápasů, na hřišti strávil 2118 minut a v barvách vicemistra F:NL vstřelil devět branek.

„Prožil jsem ve Zbrojovce pěkné roky a jsem vděčný za všechny zážitky, ať už z žáků, dorostu nebo prvního mužstva. V kabině mám hodně kamarádů, takže se s kluky budu dál potkávat, budu je sledovat a fandit jim. Věřím, že se jim splní jejich cíl a sen,“ uvedl po přestupu Martin Zikl, kterému vedení Zbrojovky poděkovalo za odvedené výkony a popřálo mu hodně štěstí a úspěchů v další fotbalové kariéře.