Béčko pražské Sparty vyloupilo Líšeň a po gólu Schánělce si z Brna odváží tři body za výhru 0:1. Zápas 25. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY však ovlivnili rozhodčí. Jejich výkon byl tragický a kromě 828 diváků zklamal i trenéra domácích Milana Valachoviče. Ten však přiznal, že kdyby jeho svěřenci proměnili několik tutovek, tak by duel vyhráli.

Líšeň tlak v první gól nepřetavila

V bílém hrající domácí se od začátku snažili dostat hosty pod tlak a už v 5. minutě střílel po rohu Otrísal z 20 metrů vedle Nalezinkovy brány. O sedm minut později se do slibné šance dostal Matocha, ale jeho tečovaná rána šla jen do boční sítě. Po rohu zůstala Líšeň v tlaku a skóre mohl otevřít Vandas, jehož však gólman hostů vychytal.

Po zmařené tutovce Lutonského přišel trest

Běžela 19. minuta, když se po pěkném pasu za obranu ocitl tváří v tvář Nalezinkovi Lutonský, ale gólman béčka Sparty ho vychytal. „Měli jsme dvě tutovky, ale neproměnili jsme je,“ litoval kouč domácích Milan Valachovič. O pět minut později tak přišel trest, protože hosté z protiútoku otevřeli skóre Schánělcem – 0:1. „Byla to taková šmudla, ani nevím, jak ten gól padl,“ mrzelo Valachoviče.

Domácím nepomohlo střídání ani přesilovka

Líšeňský trenér poslal do 2. půle na hřiště Machalíka místo Otrísala a po hodině hry vystřídal Vandase Zikl a Sokola Šumbera. Domácí se tlačili za vyrovnáním, ale míč za záda Nalezinkovy branky nedostali ani po závaru po rohu v 68. minutě. Pět minut nato uviděl červenou kartu sparťan Večerka za faul na unikajícího Zikla a Čermák z přímého kopu vystrašil strážce svatyně hostů.

Černín únik neproměnil

Sparta však i v deseti dokázala zahrozit a v 79. minutě musel vytáhnout parádní zákrok Vajner. Valachovič ve druhé půli posunul na hrot stopera Černína, který měl v nastaveném čase na kopačce vyrovnání, ale místo toho, aby s míčem ještě udělal ve vápně pár kroků a propálil Nalezinka, tak zvolil slabou střelu, s níž gólman hostů neměl problém. Béčko Sparty pak už hubený náskok a tři body ubránilo.

Zklamaný Valachovič

Valachovič byl z výsledku zklamaný, protože věřil, že jeho svěřenci zvládnou zápas lépe. „Můžeme si stěžovat na výkon rozhodčího, můžeme si stěžovat na Spartu, že tady celý poločas proležela na trávníku a profilmovala, ale měli bychom se především podívat sami na sebe, protože tohle jsme neměli vůbec dopustit,“ posteskl si kouč Líšně.

Byl to mizerně odpískaný zápas

Tomu se však vůbec nelíbil výkon hlavního rozhodčího Krejsy. „Už dlouho jsem v profesionálním fotbalu neviděl tak mizerně odpískaný zápas. Víc se k tomu raději nechci vyjadřovat,“ dodal Milan Valachovič.

Útočníci nedávají góly, posteskl si kouč Líšně

Posteskl si také, že hráči v ofenzivě nedávají góly. „Ty dávají obránci. Ze standardky dal v Jihlavě branku Jeřábek, v Karviné zase Pašek. Před tím dávali góly Lutonský a Čermák. Proto se ptám, kde jsou naši útočníci, kteří by měli rozhodovat zápasy svými góly. Pokud to tam nedotlačí obránci, tak dáváme branky hrozně těžce. A pokud nedáme gól, tak se bude jen těžce vyhrávat,“ dodal Valachovič. Líšeň zůstává i přes prohru druhá, protože třetí Příbram překvapivě prohrála doma s Vlašimí 0:3. Na brněnský tým se však může dnes dotáhnout pátý Varnsdorf, který hostí šestý Vyškov. Ten místo odvolaného Jana Trousila povede nový trenér Jan Kameník.