Hokejisté Sparty vyhráli ve 33. kole extraligy v Brně 3:2, Kometu porazili poprvé v sezoně a uhájili vedení v tabulce o bod před Pardubicemi, které ale mají tři zápasy k dobru. Pražané rozhodli třemi góly v první třetině během tří minut. Kometa nenavázala na výhru na Kladně a v tabulce zůstala osmá. Prvním střelcem Brna v novém roce se stal slovenský rychlík Marek Ďaloga, který byl i posledním střelcem uplynulého roku. Byl bych radši, kdybychom vyhráli, řekl v rozhovoru pro klubový web majitel zelené helmy Radegast indexu.

Skóre otevřel slovenský bek

Spartě, která přijela do Brna opět v okleštěné sestavě bez řady nemocných, zraněných a potrestaných hráčů, patřily úvodní minuty, kdy několikrát nebezpečně zaměstnala brankáře Lukeše. Kometu nakopl v 5. minutě Pospíšilův průnik po levé straně, po němž slovenský reprezentant jen těsně minul branku. O tři minuty později se už skóre měnilo. Rychlý výpad zakončil tvrdou střelou pod břevno Ďaloga, který navázal na vítězný gól na Kladně.

Dal dva góly ve dvou zápasech

Slovenský reprezentant tak vstřelil dva góly ve dvou duelech. Přesto neví, zda je už jeho střelecká smůla zažehnaná. „Budu se snažit v tom stále pokračovat. Šancí jsem měl spoustu i předtím, ale nepadalo to tam. Teď to tam dva zápasy padlo. Byl bych rád, kdyby se ta série ještě prodloužila, ale ještě radši bych byl, kdybychom vyhráli,“ uvedl vytáhlý bek.

Hosté zápas otočili během tří minut

Sparta si po jeho gólu pomohla kuriózním vyrovnáním. Lukeš neudržel odražený puk pod svou lapačkou, Horák jej poslal do sítě v momentě, kdy sudí přerušili hru, ale video platnost gólu potvrdilo. Než se Brno vzpamatovalo, inkasovalo podruhé. Najman našel opět Horáka, jemuž na další gól stačilo pouze 11 vteřin. Tříminutovku domácího zmaru dokončil povedenou střelou Najman a vyhnal Lukeše z branky.

Tohle se nám nesmí stávat, zlobil se Ďaloga

Tři góly tak Kometa dostala podobně jako na Kladně v krátkém sledu. „Tohle se nám prostě nesmí stávat. Možná se musíme lépe koncentrovat po inkasovaném gólu. I při tom prvním gólu, kdy rozhodčí tak nějak zvláštně zapískal, jsme to měli dohrát do konce. Na druhou stranu jsme zase ukázali, že bojujeme až do samotného závěru, šancí jsme tam měli spoustu. Sparta je ale taky silná a má skvělého brankáře, který ji držel. Škoda, nepadlo nám to tam, ale musíme se odrazit od toho, že nás to nezlomilo a vždycky hrát až do konce,“ řekl Ďaloga.

Gól kapitána na vyrovnání nestačil

V druhé třetině měla mírně navrch Kometa, jenže obrana Pražanů fungovala bezchybně. Kontaktní branka tak přišla až 13 vteřin před koncem druhého dějství. Mladý gólman Kavan ubránil závar v brankovišti, aby z následného brejku propálil Kořenáře kapitán Brna Zaťovič. Tlak Komety narůstal, vyrovnat mohli Pospíšil a Holík. Nikdo z domácích hráčů se neprosadil ani při více než dvouminutové power play a Kometa poprvé v sezoně se Spartou nebodovala.

Brňany čekají dvakrát za sebou čekají Pardubice

Brňany teď po domácí ztrátě s rivalem z metropole čekají dvě těžké duely s Pardubicemi, které právě na první Spartu ztrácejí jediný bod. Náročný dvojzápas s aspirantem na titul však slovenského obránce neděsí. „Já to mám radši, jestli můžu mluvit za sebe. Raději hraju s týmy ze špičky tabulky. Aspoň nám to ukáže, na čem jsme. Musíme hrát stejně jako v pátek se Spartou a proměnit k tomu šance. Už se to štěstí musí přiklonit na naši stranu,“ řekl k zítřejšímu utkání v Pardubicích Marek Ďaloga. Ve středu pak přijede Dynamo do Brna.

Odehrál první duel v zelené helmě

Ten proti Pražanům odehrál první zápas se zelenou helmou. Dlouho ale přitom údajně ani nevěděl, že je prosincovým vládcem Radegast indexu. „Kluci mi něco posílali, ale když mi to pak asi dva dny dopředu říkali z marketingu, tak jsem myslel, že si dělají srandu,“ dodal s úsměvem slovenský bek.