Hokejisté Komety se po třech zápasech venku představili zpět před domácím publikem a v důležitém souboji vyzvali Plzeň. Brňané duel prakticky rozhodli ve druhé třetině, kdy soupeři nasázeli tři góly. Skóre však otevřel ve 14. minutě svým stým extraligovým gólem útočník Lukáš Cingel. Brali jsme soupeři síly a z toho pak plynuly další gólové šance, řekl pro klubový web slovenský střelec.

Plzeň byla v úvodu aktivnější

Duel přitom nezačal pro domácí úplně pozitivně. Modrobílí sice neinkasovali, nicméně Plzeň byla aktivnější a Kometě velmi pomáhal brankář Dominik Furch. „Ze začátku to bylo takové nervózní. Jako bychom čekali, s čím přijdou oni,“ řekl Cingel.

Vstřelil svůj 100. extraligový gól

„Nejdřív tam měl Pospec (Kristián Pospíšil) šanci před bránou, potom Marci (Tomáš Marcinko) skvěle vybojoval puk. Dal ho na Zbořu (Adam Zbořil), který mi ho jen posunul a já se snažil trefit bránu,“ popsal svou trefu první střelec zápasu. Trefa to byla speciální, jednalo se totiž o jeho stou branku v české nejvyšší soutěži. Cingel věděl, že mu do pověstné stovky chybí pouze jediná trefa. Doma mu tento fakt totiž připomněli. „Nijak jsem na to ale nemyslel,“ dodal s úsměvem.

Zasypali gólmana Plzně střelami

Sotva hráči vyjeli na led otevřít druhou dvacetiminutovku, obraz hry se rapidně změnil. Hra vyznačující se defenzivou jako by byla zapomenuta a Brňané najednou zasypali plzeňského gólmana ranami ze všech střeleckých pozic. „Je to ten hokej, jakým se chceme prezentovat. Hrát jednoduše a co nejvíce času u nich v pásmu. Je super, že jsme se tam několikrát vystřídali a pásmo udrželi, brali jsme jim síly. Z toho také vyplynuly šance na další góly,“ uvedl Cingel. K jedné brance přispěl asistencí, kdy po krásné souhře se Zaťovičem skóroval Flek a poslal tak svoje mužstvo do vedení o tři branky.

Udrželi čtvrté místo v tabulce

Stav 4:0 po druhé třetině však nebyl konečný, Brňané nakonec rozjásali domácí publikum pětkrát a rozjeli i mexickou vlnu. A nebyla to jediná věc, která nejen Cingela potěšila. Po několika zápasech, kdy se doma nepodařilo vyhrát za tři body, si připsali na své plný bodový zisk a udrželi tak čtvrté místo v tabulce. V té čítá aktuálně náskok Komety na pátou příčku tři body. „Těší nás to hlavně kvůli fanouškům, kteří přišli opět ve velkém počtu a podporovali nás. Každá výhra je super, stejně jako každý bod,“ pochvaloval si slovenský forvard.

Chtějí přímo do čtvrtfinále

Základní část extraligy se však blíží do cíle, a i to se promítá do hry. Zápasy jdou po sobě jako na běžícím páse, pro Brňany jsou pak poslední kola náročnější ještě o neutuchající boj o již zmíněnou čtvrtou příčku v tabulce, díky níž by se přímo dostali do čtvrtfinále.

Jdeme od zápasu k zápasu, říká Cingel

„Je to náročné fyzicky i psychicky, zápasy jdou den za dnem. My se ale dopředu moc nedíváme, jdeme od zápasu k zápasu. Teď si musíme oddechnout a připravit se na další utkání. Do play off chceme jít s naším hokejem. Bylo by super, kdybychom potvrdili v dalším zápase, že bude fungovat,“ upozornil Cingel na souboj 50. kola, jenž se odehraje v úterý od 17.30 v ostravských Vítkovicích. Tam bude mít Kometa soupeři co vracet: minulý týden totiž Ostravanům podlehla 4:0.