Výraznou posilu hlásí druhý tým FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Vyškov. Po Antonínu Kinském přichází z pražské Slavie další gólman Jan Stejskal. Ten si připsal přes dvacet startů v nejvyšší soutěži a má povolení k přípravě s mužstvem. Papírově by jeho hostování mělo být dotaženo v nejbližší době. Brněnská Zbrojovka, která se s postupovými ambicemi krčí na ostudném 12. příčce tabulky, zase prodloužila smlouvu s odchovancem Davidem Jamborem, který v uplynulé sezóně hostoval právě v MFK. Oba kluby o tom informovaly na svých webech.

Reprezentant bude na jihu Moravy hostovat šest měsíců

Stejskal přichází podle mluvčího klubu Kryštofa Severy na jih Moravy na půlroční hostování. Šestadvacetiletý brankář se zkušenostmi z mládežnických reprezentací se k týmu připojil v pondělí. Odchovanec pardubického fotbalu se pyšní 19 starty v 1. lize, kde přidal i tři zápasy v nadstavbě. Mimo Slavie chytal i v Sigmě Olomouc, Mladé Boleslavi, nebo také Radotíně, který v sezóně 2017/18 prošel i druhou nejvyšší soutěží. Stadion v Drnovicích pro něj není úplnou neznámou, neboť tam vychytal v loňské sezóně bod za remízu 2:2.

Po Kinském přichází další kvalitní gólman ze Slavie

Posilu do brankoviště si pochvaluje i vyškovský generální manažer Zbyněk Zbořil. „Spolupráce se Slavií ohledně brankářského postu pokračuje a po vydařeném angažmá Tondy Kinského přichází další jejich kmenový brankář do našich řad. Jednání nebyla jednoduchá, ale podařilo se vše dotáhnout do úspěšného konce,“ upřesnil Zbořil.

Jambor se Brnu upsal na další dva roky

A právě ve Vyškově hostoval David Jambor, který se nyní upsal brněnské Zbrojovce na další dva roky. Dvacetiletý hráč prodloužil kontrakt do roku 2025. „Odmalička jsem toužil hrát za první mužstvo Zbrojovky, a to se nemění, takže jsem nad ničím jiným nepřemýšlel. Jsem rád, že tu mohu pokračovat. Pokusím se podávat co nejlepší výkony, abych Zbrojovce pomohl,“ uvedl na klubovém webu Jambor.

Ve Zbrojovce hraje od tří let

Ten je ve Zbrojovce od tří let, kde se postupně propracoval až do áčka. V brněnském dresu debutoval před třemi lety ve Zlíně a v nejvyšší soutěži odehrál osm duelů. Dalších deset startů přidal ve druhé lize: na hostování ve Vyškově si připsal 24 utkání a dvakrát skóroval.

Letos je zatím v základu

Letos je mládežnický reprezentant součástí základní sestavy, v níž na pozici defenzivního záložníka nechyběl ani v jednom z doposud odehraných čtyř zápasů. „S herním vytížením mohu být po loňské zdravotně složité sezóně spokojený. Bohužel jsme vstup do sezóny nezvládli výsledkově, takže po týmové stránce je to neúspěch a zklamání. Budeme dělat všechno pro to, aby se naše výsledky zlepšily,“ doplnil Jambor. Narážel tak na to, že Brno zatím ze čtyř zápasů vytěžilo pouhé čtyři body a místo čela tabulky je třinácté. O bídě svědčí i to, že Zbrojovka zatím skórovala jen čtyřikrát.

Jeho role poroste, říká Psotka

„David je hráč, který toho ve svém věku má pořád hodně před sebou. Je součástí Zbrojovky od prvních fotbalových kroků a pro klub dýchá, v tom je jeho role důležitá. V minulé sezóně jeho rozvoj zabrzdily zdravotní problémy, čeká jej ještě hodně práce, ale věříme, že jeho role v budoucnu ještě poroste,“ dodal sportovní manažer klubu Zdeněk Psotka.