Fotbalisté Vyškova, kteří jsou před jarem ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE druzí, to myslí minimálně s baráží o nejvyšší soutěž vážně. Na hostování zůstává brankářská jednička Kinský a tým vyztuží další Afričan – ze Zambie přichází bek Mafwenta. Končící zimní příprava přinesla krom příchodů i několik odchodů. Dres MFK už neoblékne Fofana ani Kratochvíla. Několik hráčů pak míří na hostování do 3. ligy.

Fofanu vyřadily problémy s vízy

Středopolař Adama Fofana další starty v bílých barvách nepřidá. Vzhledem k úředním potížím klub neprodloužil jeho hostování a Fofana se tak vrací do Vejle BK. Ve 14 zápasech zaznamenal záložník tři branky a dvě asistence. „To je jediný z hráčů, co odešli, kterého bych v mužstvu chtěl mít. Jenže mu končila víza a my s tím nic nenaděláme. Kádr je tu teď dost široký, a my tedy kluky, které bychom chtěli udržet, opět uvolníme na hostování a třeba za půl roku si o to místo řeknou hlasitěji,“ uvedl na klubovém webu vyškovský kouč Jan Trousil.

Tři cizinci jdou hostovat

Na hostování míří z MFK tři hráči. Ismael Dao bude bojovat na jaře v dresu třetiligového Znojma. Hned dvojice hráčů, konkrétně Dani Lual a Williams Grant, doplní v Blansku hostujícího Jaroše, který se na podzim rozehrál v desátém týmu MSFL do parádní formy.

V kádru jsou i další změny

Předčasně skončilo hostování útočníka Davida Kratochvíly. Neměl herní vytížení, a tak se vrací do mateřského klubu. Moučka zase míří do druholigového Prostějova na půlroční hostování a v Kroměříži bude dál působit jako host i Dan Jambor.

Zůstávají dva obránci a přichází posila ze Zambie

Ve Vyškově naopak zůstane dvojice obránců. Klub prodloužil hostování Srubkovi i Matysovi. Zadní řady pak ještě rozšíří dvaadvacetiletý obránce Golden Mafwenta. Rodák z Lusaky má kromě startu za reprezentaci Zambie na kontě i zápasy v zámořské MLS Next Pro, kde si v 19 utkáních připsal gól a asistenci. V Americe působil v týmu Real Monarchs SLC a mimo postu stopera může nastoupit i na pozici defenzivního záložníka.

Kinský prodloužil hostování ze Slavie

Za posílenou obranou pak zůstane gólmanskou jedničkou Kinský. Devatenáctiletý brankář prodloužil své hostování ze Slavie i pro letošní jaro a fanoušci MFK se tak mohou těšit i na jeho další perfektní zákroky. Kinský se přesunul do Vyškova poprvé před jarem 2021/22, kde nahradil odcházejícího Martina Šustra. Po úspěšné záchraně v loňském ročníku se pak dohodl na prodloužení hostování i loni na podzim a stal se postrachem všech druholigových střelců.

Chytá i za juniorské reprezentace

Během podzimní sezóny odchytal šikovný mladý gólman všech 16 ligových duelů, ve kterých vychytal čtyři čistá konta a výrazně se podepsal pod druhé podzimní místo ve F:NL. Další start přidal v poháru na půdě Jablonce, kde vychytanou nulou pomohl k postupu. Kromě působení na klubové úrovni je Kinský i členem mládežnických reprezentací.