Do brněnské Komety přišel útočník Kristián Pospíšil letos v lednu. Pověst produktivního hokejisty i bouřliváka ukázala posila Brňanů už v prvním zápase: v duelu s Litvínovem vstřelil dva góly, zapsal si i asistenci a vyhranou bitku. „Hokej hraju srdcem, chci vyhrát každý zápas a je mi jasné, že v některých fázích musím své emoce kontrolovat,“ přiznal na klubovém webu sedmadvacetiletý rodák ze Zvolena.

Příprava před novou sezonou je v plném proudu

Pospíšil se stejně jako jeho spoluhráči chystá na novou sezónu, jejímž vyvrcholením by měla být bitva o titul. Ambice Komety jsou jasné a čtvrtfinále s Vítkovicemi v uplynulé sezóně se nedá považovat za úspěch. „Čtyřikrát týdně trénujeme společně s Markem Ďalogou a s dalšími kluky doma na Slovensku, jednou týdně jezdíme do Brna. Cítím, že vše jde správným směrem. Chodím na led, do posilovny, trénuju rychlost, sílu, dynamiku. Zkrátka všechno potřebné, abych byl na sezonu co nejlépe připravený,“ upřesnil Pospíšil.

Jde mu badminton a troufá si na hokejbal

Ten jezdí s Ďalogou pod Špilberk každou středu na týmové sporty. „Badminton mi docela šel, byl jsem v té nejlepší skupině. Nesnáším prohry, snažím se ve všem vyhrávat. Ať už je to tenis, volejbal, florbal. Sice to není na nějakou profi úroveň, ale rekreačně si rád zahraju skoro všechno. Určitě bych si troufnul i na hokejbal, kdybychom ho s klukama hráli. Když jsem byl malý, hrál jsem ho. Byl dlouhé roky součástí mého života. Nastupoval jsem také v reprezentačních výběrech, v kategorii U18 jsem dokonce mistr světa. Kdybych nehrál hokej, asi bych se věnoval právě hokejbalu,“ vysvětlil slovenský forvard.

Přípravu musíte začít odpočatý, říká střelec

Po sezoně si stihl krátce odpočinout. Člověk se podle něj musí dát dohromady po fyzické i psychické stránce. „Letní přípravu musíte zahájit odpočatý, nelze ji začít s únavou. Teď je všechno v pořádku, budeme trénovat až do prvního červencového týdne, pak nás čeká dovolená a znovu příprava na novou sezonu. Myslím si, že je to správně rozložené, aby člověk makal, ale zároveň si stihl oddechnout a užít si trošku léta,“ řekl hokejista.

V Brně si rychle získal fanoušky

Do Komety přišel zkraje letošního roku a rychle si získal fanoušky. „Fanoušci v Brně hokej prožívají víc než kdekoliv jinde. Neskutečně jím žijí a z vlastní zkušenosti musím potvrdit, že to tak je. Přišel jsem v době, kdy se týmu příliš nedařilo, ale vždy přišli ve velkém počtu a podporovali nás,“ uvedl Pospíšil.

Hokej je o emocích, míní útočník

Ten je typem energického hráče, který do zápasů dává emoce. „Sport je o emocích, kdo je nemá, nemůže ho dělat. Hokej hraju srdcem, chci vyhrát každý zápas a je mi jasné, že se v některých fázích musím kontrolovat. Jsem ale natolik rozumný, abych se uměl v pravý čas ovládat, krotit a neuškodit týmu, právě mu naopak v pravý čas pomoct. Každý už o mně ví, že jsem vítězným typem hráče. Hrát co nejlíp, bavit fanoušky a vyhrávat. To je takové motto do nové sezony,“ řekl slovenský útočník. Stihl se už poznat s dalšími posilami Lukášem Cingelem a Tomášem Marcinkem, kteří do Brna přišli po skončení uplynulé sezóny. „Jsou to zkušení hráči, kteří by nám měli pomoct a my se od nich můžeme zároveň naučit spousty věcí. Těším se, až se všichni potkáme v kabině,“ dodal Kristián Pospíšil.