Příznivci brněnského fotbalu dostali v uplynulých dnech neobvyklý vánoční dárek: do Zbrojovky se vrací zkušený obránce a odchovanec Luděk Pernica. Třiatřicetiletý stoper se s klubem dohodl na podmínkách kontraktu, oznámila Zbrojovka na svém webu.

Priorita je jasná: návrat do první ligy

„Jsem spokojený a šťastný, že už máme jasno. Vrátit se domů pro mne bylo vždycky prioritou, počítal jsem s tím a jsem rád, že se to povedlo. Těším se na jaro, na fanoušky a doufám, že společně dokážeme pomoci k postupu do první ligy,“ uvedl Pernica. Návrat mezi elitu však bude pro Brňany velmi těžký, protože ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE jim po podzimní části patří až šesté místo.

Přichází kvalita a zkušenosti, říká Psotka

„V Luďově osobě k nám přichází velká kvalita a bohaté zkušenosti, navíc je to odchovanec. Jsme rádi, že se nám povedlo domluvit, na přelomu roku nám zbývá provést transfer administrativně,“ komentoval Pernicův příchod sportovní manažer Zbrojovky Zdeněk Psotka.

Poslední roky strávil v Plzni

Pernica přišel do Brna z Blanska, v nejvyšší soutěži debutoval v dubnu 2010 a celkem odehrál za Zbrojovku společně s předloňským hostováním 91 duelů v nejvyšší soutěži. Nastupoval také za Jablonec a poslední roky strávil v Plzni, se kterou dobyl titul a v loňské sezóně si zahrál Ligu mistrů proti Bayernu, Interu či Barceloně. Celkem nastřádal v první lize 289 duelů.

Bude oblékat dres číslo 4

V kabině narazí na řadu známých tváří. „Z mého posledního angažmá zůstalo dost hráčů, Šury a další, znám samozřejmě i kluky z Plzně, co tu jsou i na hostování. A v Plzni jsem se potkal i s Řezňou, už jsme si volali,“ dodal s úsměvem Pernica, který by měl oblékat dres s oblíbeným číslem 4.