O dva body přišli fotbalisté Vyškova v 18. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY s Opavou. V Drnovicích před 830 diváky vedli už od 6. minuty 1:0 po trefě Baya. Ve druhé půli pak mohli přidat gólovou pojistku Kanakimana a Lacík, ovšem tutovky neproměnili, takže v 84. minutě přišel trest v podobě Kopečného vyrovnání na konečných 1:1. Vyškov tak už po osmé v řadě neprohrál a díky získanému bodu se v tabulce posunul na druhé místo za Příbram, která ve šlágru kola porazila už v pátek Líšeň 2:0.

Skóre otevřel Bayo

V chladném počasí, provázeném sněhovými přeháňkami a silným větrem, začali utkání lépe domácí. Jejich první šanci musela obrana Opavy hasit už v 5. minutě. A o minutu později to už bylo 1:0 pro vyškovský „bílý balet“, když po pěkné akci dorazil Čížem vyražený míč Bayo a otevřel tak skóre zápasu. V 8. minutě však mohlo být vyrovnáno, ale Šigut tutovku spálil.

Ofenzívu Vyškova táhl Lacík

Po čtvrthodině hry se po levé straně rozběhl s míčem na noze skvěle v ofenzivě hrající Lacík a poslal prudký centr do vápna na nabíhajícího Alegueho, ten však na balon nedosáhl. V 31. minutě pak z hranice šestnáctky pálil Vintr a jen těsně opavskou svatyni minul.

Trousil: Dobře odehraný první poločas

„První poločas byl dobře odehraný. Měli jsem v něm dobré situace, ale chybělo mi víc kvality na míči. Terén byl špatný a měkký a balony hodně odskakovaly. A jen to jen na hráčích, jak si s tím poradí. A pokud jsme tak hloupí, že ve středu hřiště chceme hrát technicky a přijdeme o míč, tak je to špatně. Naštěstí jsme dali brzy gól a měli jsme ještě další šanci, kterou jsme bohužel nevyužili a Opava hru vyrovnala,“ uvedl trenér Vyškova Jan Trousil.

Lacík a Kanakimana spálili tutovky

I ve druhé půli mohli v bílém hrající domácí zvýšit náskok. V 64. minutě šli v přečíslení na bránu Opavy Alegue a Bayo, ale hostující obránce jejich šanci zhatil. V 70. minutě šel v třicetimetrovém sólu na hostujícího gólmana Číže Kanakimana, ale tutovku dokonale zazdil. A o sedm minut později mohl duel rozhodnout Lacík, ovšem jeho střela zazvonila o zadní tyč.

Míč skočil o hrbol a trefilo to tyčku, řekl Lacík

„Od začátku jsem věděl, že to dám po zemi na zadní tyč, ale kousek před ní míč skočil o hrbol a skončil právě na tyčce,“ svěřil se Barnabáš Lacík. Ten přitom většinou podobné situace zakončuje ranou na přední tyč. „Viděl jsem tam ale místo spíš na tu zadní tyč, tak jsem to zkusil. Bohužel to kvůli hrbolatému terénu nedopadlo,“ posteskl si dvacetiletý vyškovský forvard.

Zápas se po neproměněných šancích zlomil, uvedl Trousil

Opava se poté nadechla, vyrovnala hru a začala se dostávat do šancí. A v 85. minutě se nakonec dočkala srovnání stavu na konečných 1:1, když se trefil střídající Kopečný. „Po dvou neproměněných šancích Bennyho a Lacíka se zápas začal lámat. Hráči pak začali na těžkém terénu riskovat, a to mi vadilo. Před gólem Opavy jsme přitom měli míč na svých kopačkách, ale pět metrů před vápnem jsme mu ho odevzdali. To stát nemá a my jsme za to draze zaplatili tím, že jsme přišli o dva body,“ láteřil Trousil.