U fotbalistů Brna skončil hlavní trenér Tomáš Polách i jeho asistent Josef Mucha. Dvanáctý tým druholigové tabulky o tom informoval na webu. Zbrojovku se pokusí zachránit v soutěži dosavadní kouč B-týmu Lukáš Kříž. Jeho asistentem bude někdejší výborný hráč Brna Marek Zúbek, který současně přebírá béčko.

Realizační tým posílí Psotka

„Představenstvo klubu FC Zbrojovka Brno dnes jednomyslně rozhodlo o odvolání hlavního trenéra Tomáše Polácha a asistenta Josefa Muchy. Pro zbylé zápasy pak realizační tým rozšiřuje jako osoba zodpovědná za výsledky a fungování A-týmu sportovní manažer Zbrojovky Zdeněk Psotka,“ uvedl klub v prohlášení.

Prohráli čtyři utkání v řadě za sebou

Brno se po loňském sestupu z nejvyšší soutěže trápí a místo útoku na postup jej pravděpodobně čeká ve zbývajících osmi kolech boj o udržení. Zbrojovka z posledních sedmi kol uhrála jen dvě remízy a aktuálně je čtyři utkání bez bodu. Naposledy v neděli prohrála 1:4 na hřišti do té doby posledního Varnsdorfu.

Kříž je už pátým trenérem za poslední rok

Sedmačtyřicetiletý Kříž „povýšil“ od divizního B-týmu, který suverénně vede tabulku skupiny D o devět bodů. Za poslední rok bude už pátým hlavním trenérem tradičního klubu. Loni v dubnu od Richarda Dostálka převzal tým Martin Hašek, jenž ale nezabránil sestupu. Před začátkem této sezony klub angažoval Luďka Klusáčka, kterého po 13 kolech nahradil Polách. Ten vydržel ve funkci pouhých devět ligových zápasů.