Fotbalový obránce Jakub Šural prodloužil smlouvu se Zbrojovkou Brno do léta 2025. Prvoligový nováček o podpisu svého odchovance a služebně nejstaršího hráče informoval na webových stránkách.

Patří k oporám týmu

Šestadvacetiletý Šural patří k oporám brněnského týmu, za který v této sezoně odehrál 21 ligových utkání a vstřelil jeden gól. Chyběl pouze dvakrát kvůli karetním trestům. Stoper či krajní bek má v nejvyšší soutěži na kontě 72 zápasů a dvě branky.

V Brně je spokojený

„V Brně jsem spokojený a jsem tu doma, takže rozhodování netrvalo dlouho. Objevily se i nějaké další možnosti, ale ve Zbrojovce jsem si za ty roky vybudoval nějakou pozici na hřišti i v kabině a jsem rád, že jsme se takto rychle dokázali domluvit,“ řekl Šural.

Důležitý hráč na hřišti i mimo něj

„Kuba si prošel ve Zbrojovce všemi kategoriemi od mládeže až po áčko. Něco už má odkopáno, kabina si ho zvolila jako jednoho z kapitánů, což také svědčí o tom, jakou pozici má. Je to pro nás důležitý hráč na hřišti i mimo něj. Je dobře, když takoví hráči v klubu zůstávají a neodcházejí jinam,“ uvedl trenér devátého mužstva tabulky Richard Dostálek.