Hokejisté Brna zvítězili ve 23. kole extraligy nad Plzní 4:1 a připsali si na své konto šesté vítězství v řadě na domácím ledě. Dvěma brankami k tomu přispěl obránce Daniel Gazda, dvě asistence si připsal Kristián Pospíšil. Plzeň neuspěla venku po dvou předchozích výhrách. Brňané poskočili v tabulce na šesté místo, Plzeň zůstala jedenáctá.

Úvod duelu přinesl svižnou hru na obou stranách a také po jednom vyloučeném hráči. V přesilových hrách ale dominovaly obrany a tak se střelci k vážnějšímu zakončení nedostali.

Kometa získala převahu, zatlačila svého soupeře před jeho branku, zasypala Hlavaje sprškou střel a dvě vteřiny před koncem druhé přesilovky byla Gazdova bomba úspěšná a přinesla Brnu zasloužené vedení, na které nedokázala Plzeň z útočného pohledu vůbec reagovat.

Po první přestávce přidala Plzeň v bruslení, čímž částečně otupila brněnský nápor, nikoliv však efektivitu

Nejproduktivnější hráč Komety Moses si najel na pas Pospíšila a přes bránícího hráče hostí prostřelil i Hlavaje. Západočeši dostali možnost ke korekci stavu při dvou přesilovkách v řadě, které se na 23 vteřin prolnuly do dvojnásobné výhody. Indiáni tuto výhodu nevyužili, gól na 1:2 vypálil od modré bombou až Zámorský při plném počtu hráčů na ledě.

Ve větším rozletu bránila Škodě vlastní nedisciplinovanost, s vypětím všech sil ubránili její hráči čtyřminutové oslabení, nicméně inkasovali krátce po návratu Piskáčka, kdy se podruhé v utkání trefil obránce Gazda.

Dvě velké šance Brna na začátku třetí třetiny chytil Mosesovi a Pospíšilovi výborný Hlavaj a udržel tak naděje na to, aby jeho spoluhráči zápas ještě zdramatizovali. Kometa však měla častěji puk na svých holích a brzdila tím ofenzívu soupeře, který si ani příležitosti nevytvořil.

Pět a půl minuty před koncem dostali hosté po bitce pětiminutovou výhodu přesilovky, kterou nevyužili ani při odvolání brankáře, naopak do prázdné branky jistil výhru kapitán Zaťovič.

Brňané porazili Plzeň i podruhé v sezoně a vyhráli šest z posledních sedmi vzájemných zápasů