Hokejisté Brna se chtějí v nadcházející extraligové sezoně vrátit mezi přední týmy soutěže. Kometa v uplynulých třech ročnících nedokázala přejít přes čtvrtfinále, tentokrát by však ambiciózní klub rád zažil vydařenější ročník.

„Bude to nejlepší extraliga za posledních dvacet let. Všechny týmy skvěle posílily, mají kvalitní hráče. Hodně se mluví o Spartě a Pardubicích, nezapomeňme ale na Hradec, Vítkovice a další,“ řekl trenér Patrik Martinec na dnešní tiskové konferenci.

Kometa si podle jeho slov dává postupné cíle. „Chceme se každý den při tréninku zlepšovat a posouvat výkonnost výš a výš, abychom sezonu hráli co nejdéle a zahráli si o pohár,“ přál si dvaapadesátiletý kouč, který do Brna přišel v průběhu minulé sezony.

Moravský tým v létě vydatně posiloval. Přišli brankář Štěpán Lukeš, obránci Daniel Gazda, Lukáš Kaňák, Alex Lintuniemi a útočníci Tomáš Marcinko, Steve Moses, Lukáš Cingel a Martin Kohout

Brněnský dres naopak nebudou oblékat Marek Čiliak, Tomáš Kundrátek, Kim Strömberg, Radek Koblížek, Marek Hrbas, Jiří Ondráček, Michal Gulaši a nejlepší týmový střelec týmu poslední sezony Luboš Horký.

„Loni jsem přišel někdy před Vánoci a na tvorbě týmu jsem se nepodílel. Trenér není nikdy spokojený, na druhou stranu jsem přesvědčený, že všichni hráči, co tu jsou, jsou schopni bavit fanoušky Komety,“ uvedl Martinec s tím, že v létě se logicky na posilování týmu podílel. „Není tu určitě žádný hráč, kterého bychom nechtěli,“ řekl.

Kometa v přípravě odehrála osm zápasů, ve kterých se šestkrát radovala z výhry

„Nejdůležitější je, že k dnešnímu dni máme všechny hráče zdravé. Z tohoto pohledu hodnotím přípravu kladně, všichni jsou v pátek připraveni nastoupit,“ podotkl Martinec. Brno vstoupí do soutěže v pátek soubojem s Hradcem Králové.