Mužstvo má silný charakter, udělalo kus skvělé práce a postup do čtvrtfinále ze čtvrtého místa je odměna. Tak hodnotí dosavadní výkony svých svěřenců trenér Komety Jaroslav Modrý. Brňané až v posledním 52. kole základní části rozhodli výhrou nad třineckými Oceláři o tom, že skončí čtvrtí a postoupí rovnou do čtvrtfinále. Podle kouče začíná nejkrásnější část sezóny, do které se musíte probojovat. Základní část je dlouhodobá a jeho svěřenci našli svou tvář, kterou se snaží držet. Od ní se odrážíme a myslím, že bude těžké proti nám hrát, říká Jaroslav Modrý.

Na top čtyřku stačila remíza s Třincem

O čtyřku kromě Komety bojovaly i týmy Litvínova a Českých Budějovic. Kouč se však soustředil na utkání s mistrovským Třincem. Remíza po 60 minutách stačila na top čtyřku, v prodloužení pak rozhodl o zisku druhého bodu Marcinko. „Kluci odvedli vynikající práci, a to nejen dneska, ale v celé soutěži. Bylo tam plno dobrých momentů, které nám pomohly ke čtvrtému místu,“ uvedl v rozhovoru pro klubovou televizi Jaroslav Modrý.

Zraněného Furcha skvěle nahradil Kavan

Modrobílí přitom začali sezónu katastrofálně a potáceli se na dně extraligové tabulky. Špatný start do soutěže odskákal rezignací trenér Patrik Martinec, kterého nahradil právě jeho asistent Modrý. Ten se stejně jako hráči mohl opřít o výkony gólmana Dominika Furcha, který se ale v závěru roku zranil. „Místo něj výborně naskočil Honza Kavan a dal nám šanci podržet se v důležitých momentech soutěže,“ řekl kouč Brna.

Vyladí formu na první utkání play off

Podle něj se osmnáctiletý junior stal v lednu důležitou částí týmu, který šlapal jako hodinky. Modrý vyzdvihl bojovnost a nasazení všech hráčů na ledě. „Všichni včetně trenérů, masérů a kustodů dělali svou práci a byli odměněni postupem do čtvrtfinále,“ uvedl kouč Komety. Jeho svěřenci teď mají necelé dva týdny na to, aby se připravili na play off. „To je něco, co se učím. Budu komunikovat s trenérským štábem a hráči, abychom byli co nejlépe připravení na první utkání,“ upřesnil Jaroslav Modrý.

Moses načasoval střílení gólů na poslední zápasy

Formu si dokázal načasovat i americký snajpr Brna Steve Moses. Na konci základní části válel a s 20 góly se stal nejlepším střelcem modrobílých, když přeskočil Jakuba Fleka. „Každý chce zazářit v důležitých momentech. Může se vám dařit celou sezonu, to důležité ale přijde na jejím konci. Mám z toho radost, ale není to o mně. Spoluhráči z lajny hrají velmi dobře a celý tým formu správně načasoval. Říkal jsem to už v září, kdy jsme prohráli první čtyři zápasy, to důležité přichází v březnu a dubnu,“ uvedl pro klubový web čtyřiatřicetiletý útočník.

Nastoupil se slovenskými rychlíky

Proti Třinci nastoupil ve 2. útoku se Slováky Pospíšilem a Kollárem. „Oba jsou velmi talentovaní, nicméně já si vyhovím s každým. Je to na trenérech, můžou mě postavit kamkoliv, vybírat si nebudu. V play off se to může zase promíchat,“ řekl Američan. Stejně jako jeho spoluhráči se těší na dva týdny volna. „Určitě bude nějaká regenerace. Trenéři nám teprve řeknou, jak to bude probíhat. Je to ale obrovská výhoda, snad bude pár dnů volna a pak se vrátíme do tréninku a do posilovny. Až začne čtvrtfinále, budeme připravení,“ dodal Moses.