Hokejisté Brna zvítězili ve 36. kole extraligy na ledě Plzně 3:2 a připsali si třetí výhru z posledních čtyř zápasů. Domácí sice vedli, ale hosté ještě do první pauzy skóre otočili a po bezbrankové prostřední třetině nakonec vítěznou trefu zaznamenal ve 43. minutě Jakub Flek. Dlouho směrem dopředu málo nebezpeční Indiáni kontaktní branku zaznamenali až při závěrečné power play a Kometě podlehli i potřetí v této sezoně. V sestavě Brňanů chyběl útočník Petr Holík, který by měl odejít do prvoligového Zlína na hostování výměnou za beka Hrbase.

Domácí otevřeli skóre, hosté ale stav otočili

Aktivní vstup do utkání korunovali domácí v 10. minutě, kdy v přesilovce otevřel skóre ranou od modré čáry Rekonen. Jenže o pouhých 33 sekund později gólově odpověděl přesnou střelou z mezikruží Pospíšil a hosté postupně převzali iniciativu. Navíc Indiáni promarnili svoji druhou početní výhodu a naopak v 17. minutě potrestal vyloučení Zámorského nekrytý Kollár, který po šikovné přihrávce Marcinka dostal Kometu do vedení 2:1.

Blýskli se oba gólmani

Na začátku 2. třetiny zachránila gólmana Komety Kavana po střele Rekonena horní tyčka. Jeho protějšek Pavlát se ve 24. minutě vytáhl proti zakončení Pospíšila do odkryté branky a za chvíli musel zlikvidovat i několik nebezpečných pokusů během početní výhody hostů.

Pavlát vychytal i nekrytého Kollára

Po půlce duelu domácí i vinou dvou technických přestupků přečkali minutové oslabení ve třech. Nápor lépe se pohybujících Brňanů vrcholil před druhou sirénou, ale Pavlát i s pomocí brankové konstrukce dokázal vyrazit i střelu nekrytého Kollára z bezprostřední blízkosti.

Flek navýšil náskok Komety

Ve třetí periodě zužitkovali hosté pětiminutovou přesilovku po faulu Maláka kolenem a ve 43. minutě po ideální přihrávce Zaťoviče zvýšil Flek na 3:1. Indiáni se poté ve snaze zkorigovat výsledek tlačili dopředu, ale Kavana pořádně protáhl až volej Söderlunda z 52. minuty.

Plzeň v šesti snížila, ale Brno tři body uhájilo

Za chvíli paradoxně při jeho vyloučení v oslabení zahrozil z přečíslení Lev a probuzení domácí se odhodlali tři minuty před koncem odvolat brankáře. Záhy v 58. minutě sice Mertl tečí Pourovy rány snížil na 2:3, ale hosté i přes vyloučení Pospíšila již vyrovnání nepřipustili.

Půjde Holík do Zlína? Kouč se k tomu nechtěl vyjadřovat

V sestavě Komety, která zůstává osmá a na sedmý Mountfield ztrácí jediný bod s jedním zápasem k dobru, už chyběl její nejlepší nahrávač Holík. Jeho forma letos není zrovna oslnivá a v médiích se objevily informace, že půjde hostovat do prvoligového Zlína výměnou za obránce Marka Hrbase. Brňanům totiž kvůli zranění chybějí beci Holland a Kučeřík. „Je pravda, že Petr Holík sem dnes s námi necestoval, ale výměna se Zlínem stále není potvrzená. Je to věc vedení a nechtěl bych se k tomu vyjadřovat. Je ale pravda, že máme víc zraněných obránců,“ nechtěl se k tomu vyjadřovat asistent trenéra Modrého Jiří Otoupalík.

Utkání jsme odpracovali, byl to týmový výkon, řekl Otoupalík

Ten si pochvaloval výkon celého mužstva. „Odbojovali a odpracovali jsme celé utkání, byl to týmový výkon. Chtěli jsme navázat na vítězný páteční domácí zápas ziskem bodů. Šli jsme si za svým, a nakonec se nám podařilo získat tři body, za což jsme rádi,“ dodal Otoupalík.