Fotbalisté druholigové Líšně porazili v pátém přípravném zápase slovenský Šamorín 2:1. Na umělé trávě v Brně naskočily v červeném dresu i posily Rolinek, Dziuba a Gerža. V první půli gól nepadl, po pauze se trefil domácí Aldin a po hrubce Líšně vyrovnal Krivokapič. Vítěznou branku dal v závěru Tauš.

Z převahy v první půli domácí gól nevytěžili

Desátý tým FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY začal proti hostům ze Slovenska dobře. Vytvářel si šance, které však mohl lépe dohrát. Domácí zahrávali i standardky, ale v koncovce se jim nevedlo. Jedinou přímou střelu na branku vyslal v první půli Hapal v 18. minutě, ale tečovaný míč brankář zneškodnil. Nebezpečná střela Sokola z úhlu skončila v 8. minutě vedle tyče, stejně jako Poláškova hlavička ve 32. minutě. Těsně před pauzou hlavičkoval Vlasák nad břevno Zapichenkovy svatyně.

Skóre otevřel líšeňský Aldin

Po změně stran, kdy se na hřišti objevil kromě Rolinka a Gerži další testovaný hráč Soukeník z prvoligové Karviné, Líšeň však převahu přece jen potvrdila. V 51. minutě po dobré nahrávce od Gerži obehrál Aldin v pokutovém území obránce a poté prostřelil Zapichenka. Po hodině hry tvrdě pálil Lutonský, ale míč šel nad branku Šamorína.

Hosté vyrovnali po hrubé chybě v obraně

Hosté vyrovnali po nevydařené zpětné přihrávce Líšně a následné hrubce v defenzívě, po níž přečíslili bránící hráče a Krivokapič sám proti Ulrichovi nezaváhal. Poté se hra vyrovnala, ale v červených dresech hrající Marvani přece jen měli míč na kopačkách častěji.

O výhře rozhodl Tauš

O převaze domácích svědčí i to, že v duelu vybojovali 11 rohů. Ani z jednoho však bohužel nedokázali skórovat. Nakonec se však přece jen radovali z vítězství, když devět minut před koncem rozhodl Tauš, který naskočil až do druhé půle, když vystřídal Vlasáka. Teprve sedmnáctiletý útočník Líšně po Poláškově přihrávce z první překonal brankáře Zapichenka.

Hru oživil i navrátilec Rolinek

Stejně jako Tauš oživil hru domácích po pauze také navrátilec Martin Rolinek. Krajní záložník, který může nastoupit i v obraně, přestoupil před dvěma lety z Líšně do prvoligové Mladé Boleslavi. Připsal si tam 7 ligových startů a další zkušenosti sbíral i v béčku. Poté odešel na půlroční hostování do Karviné. Loňský rok strávil v posledním Prostějově, odkud se vrací do Líšně.

Další posilou je ostravský rodák Dziuba

Dalším hráčem, který bude oblékat líšeňský dres, je střední záložník Denis Dziuba. Ostravský rodák prošel mládežnickou akademií Baníku Ostrava. V 19 letech přestoupil do třetiligových Petřkovic a poté posílil Vítkovice, které pak spadly do MSFL. Vítkovice se pak přesunuly až do divize a Dziuba zamířil před startem nové sezóny do Frýdku-Místku. Poslední sezónu a půl strávil v klubu z Otrokovic, který se loni přejmenoval z SK Kvítkovice na FC Zlínsko.

Z FC Zlínsko přišel i Gerža

Po Dziubovi přestoupil do Líšně i další hráč z třetiligového Zlínska, krajní záložník Patrik Gerža. Odchovanec Zlína odehrál v sezoně 2022/23 dvaatřicet utkání, ve kterých zaznamenal 4 góly a 7 asistencí. K tomu přidal další 3 zápasy a 2 trefy v MOL Cupu. V aktuálním ročníku zasáhl na podzim do 13 duelů, dal dvě branky a u tří gólů asistoval.