Daří se mu stejně jako celému týmu. Útočník Komety Kristián Pospíšil bodoval v posledních dvou domácích zápasech a s prázdnou neodjel ani z Litvínova. V předehrávce 42. kola extraligy tam dvěma góly vystřelil Brnu cennou výhru 3:2. Kometa tak přidala osmé vítězství z posledních devíti zápasů a v tabulce se posunula na pátou příčku. Na čtvrtý Litvínov tak ztrácí pouhé dva body. „Máme chuť po vítězství, chceme zápasy vyhrávat,“ řekl pro klubový web slovenský forvard. Potvrdil tak jasný cíl Brňanů: čtvrté místo znamenající automaticky čtvrtfinále play-off.

Do Litvínova jeli vyhrát

S Chemiky to modrobílí přitom nemají v této sezóně lehké. Ve třech předchozích duelech dvakrát padli, nicméně i tak odjeli na sever Čech s odhodláním poprat se o tři body. A podařilo se. „Nebylo to vůbec jednoduché, víme, že se tady hraje těžko. Chtěli jsme sem ale přijet zvítězit a šli si za tím. Podali jsme trochu jiný výkon než v zápase předtím. Věděli jsme, že musíme hrát zodpovědněji, že má soupeř silné protiútoky,“ uvedl Pospíšil.

Prostřelil všechno, co mu stálo v cestě

Skóre v Litvínově otevřel už v 5. minutě brněnský střelec Moses. Domácím se ale podařilo ve 26. minutě srovnat a využitou přesilovkou v úvodu 3. třetiny strhnout vedení na svoji stranu. Jenže pak se ke slovu dostal právě Pospíšil. Střelou z první prostřelil ve 46. minutě vše, co mu stálo v cestě a vyrovnal. „Vždy se snažím najít linii, kudy by to mohlo projít. Koláč (Andrej Kollár) vyhrál neskutečně čisté buly a já se to snažil jen trefit. Není to jednoduché, být ve správný čas na správném místě. Dneska to ale vyšlo,“ pochvaloval si útočník Komety.

Chceme získat top čtyřku, hlásí forvard

Když pak přidal v 56. minutě vítěznou branku, rázem se pyšnil bilancí 4+2 právě proti Litvínovu v této sezóně. „Jsem rád, že můžu pomoct týmu i mými góly. Je to ale o týmovosti, je jedno, kdo dá gól. Body teď potřebujeme, chceme získat top čtyřku a jít z této pozice do play off. Do něj máme pět zápasů a to, že jsme dneska vyhráli neznamená, že jsme ve čtyřce automaticky. Musíme pokračovat a být soustředění na každý zápas,“ zdůraznil Pospíšil.

Rozhodl z úniku dva na jednoho

Vítězný gól se zrodil čtyři a půl minuty před koncem základní hrací doby, kdy společně s Kollárem ujel do úniku dvou na jednoho. Zakončení však vzal na sebe. „Každá situace je jiná, dneska tam prostor pro nahrávku nebyl. Snažil jsem se brankáře překvapit tím, že naznačím střelu na vyrážečku a docela mi na to skočil, prošlo to po levé straně,“ popsal slovenský útočník, který utkání odehrál v oranžovém dresu na podporu nadace Kapka naděje.

Dominik nám dal šanci na výhru, říká o Furchovi Pospíšil

A pochválil gólmana Dominika Furcha, který se v závěru utkání blýskl klíčovým zákrokem a překazil tak Litvínovu poslední pokus o vyrovnání skóre. Brno si odvezlo plný počet bodů a posunulo se na páté místo v tabulce. „Dominik nám dal šanci na výhru. Podržel nás, když jsme udělali chybu. Je to brankář, pod kterým chcete hrát každý zápas. Dá se na něj spolehnout nonstop,“ dodal Pospíšil, že výhru nezařídil jen on, ale celý tým.