Hokejový kouč Jaroslav Modrý se po odchodu z extraligové Komety Brno stal asistentem trenéra v týmu Springfield Thunderbirds, který hraje AHL a je farmou klubu NHL St. Louis Blues. Jmenování třiapadesátiletého bývalého obránce oznámil celek ze státu Massachusetts na svém webu.

Modrý skončil v Brně před týdnem

S předstihem dorazil ze zámoří, kde žijí jeho manželka i děti, aby vedení Komety oznámil, že se z rodinných důvodů vrací do USA. U Thunderbirds bude součástí zcela nového realizačního týmu s hlavním trenérem Stevem Konowalchukem a dalším asistentem Chadem Wisemanem.

Rodiče manželky jsou vážně nemocní, uvedl Modrý

rozhovoru pro iSport.cz vysvětlil, že do zámoří se vrátil proto, že rodiče manželky jsou vážně nemocní. „Po sezoně jsme přiletěli zpátky do Států a viděl jsem, v jaké kondici jsou manželčina maminka i s tátou. Měsíc jsem to v sobě tutlal. Manželka mi říkala, že je to strašně těžké. Rozebíral jsem to tam a zpátky. Chtěl jsem pokračovat v Brně. Vybudoval jsem si tam nějakou pozici, vztah s hráči. Začalo to jít správným směrem. Cítil jsem, že se od toho můžeme odrazit. Ale jsou i jiné věci…,“ řekl Modrý s konstatováním, že chce být s manželkou příbuzným nablízku.

Nové angažmá si našel až po ukončení působení v Brně

Rodák z Českých Budějovic také uvedl, že nové angažmá začal hledat až poté, co ukončil působení v Brně. „Musím taky pracovat, zabezpečit rodinu. Nemůžu jenom sedět doma,“ uvedl Modrý a přiblížil, že manželčini rodiče žijí v Albany, což je hodinu autem od Springfieldu.

Kouč už v NHL působil

Modrý, který odehrál v NHL přes 700 zápasů v šesti různých klubech, už v letech 2017 až 2020 působil v AHL na pozici asistenta v týmu Ontario Reighn. Poslední tři sezony strávil v nejvyšší české soutěži, nejprve v Českých Budějovicích jako hlavní trenér, do Brna přišel po svém odvolání koncem roku 2022. Původně byl asistentem Patrika Martince a po jeho rezignaci zkraje uplynulé sezony nejprve zaskakoval jako hlavní kouč, než byl 8. listopadu ve funkci potvrzen.