První domácí porážku v této sezóně utrpěli fotbalisté Vyškova, když ve 14. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY podlehli Opavě 1:3. V Drnovicích otevřel při divokém úvodu duelu skóre hostující Ščudla, vzápětí z penalty srovnal domácí Metsoko. Opavě však téměř okamžitě vrátil vedení Velička. Ve druhé půli pak z penalty pečetil výhru hostů Blecha. Vyškov i přes prohru zůstává první, ovšem o pouhý bod před Duklou. Opava se v tabulce posunula na osmou příčku. Doma nesmíme dostat tři góly, mrzelo kouče domácích Jana Kameníka.

Během 12 minut padly tři góly

Kdo dorazil na stadion v Drnovicích se zpožděním, ten musel litovat. Úvod duelu byl totiž hodně divoký. Už v 6. minutě otevřel skóre Ščudla, když zužitkoval Kopečného centr a pohotovou ranou poprvé prostřelil Stejskala. Z vedení se Slezané radovali pouhé čtyři minuty. Po hře rukou v pokutovém území nařídil sudí Krejsa penaltu, kterou proměnil Metsoko. Nerozhodné skóre však dlouho nevydrželo. Opava se krátce po rozehrávce dostala znovu do útoku a propadlý balon uklidil tváří v tvář Stejskalovi podél pravé tyče Velička, pro kterého šlo o premiérovou trefu ve druhé lize.

Střídání hru oživilo

Vyškov, jenž platil v utkání za výrazného favorita, pak držel míč na kopačkách mnohem častěji, než soupeř, jenže cestu skrze pevnou obranu hostů hledal marně. A platilo to i po pauze, po níž kouč Kameník poslal do hry Vintra s Kanakimanou a Moravané rázem ožili. Vintr promarnil v 65. minutě velkou šanci na srovnání, ale zastavil ho ofsajdový praporek.

Výhru Opavy zpečetil z penalty Blecha

Poté udeřilo i na protějším konci hřiště. Málek se prosmýkl do vápna a šel ze strany na Stejskala. Za záchrannou brzdu zatáhl za cenu žluté karty a pokutového kopu Sylla. Exekuci penalty si vzal na starost Blecha a nedal domácímu gólmanovi šanci – 1:3.

Vyškov v závěru rezignoval

Závěrečná dvacetiminutovka se pak nesla ve znamení marného dobývání opavského vápna. V 79. minutě vyrážel Číž na rohový kop Enemeho střelu ze střední vzdálenosti. Po hříchu šlo o vůbec jediné domácí zakončení ze hry mezi tři tyče. A to i proto, že o sedm minut později jeden z domácích hlavičkoval po pasu z pravé strany z ideální pozice trestuhodně mimo. V samotném závěru jako by už Vyškov rezignoval. Čtyřminutové nastavení patřilo Opavě, a ačkoliv ani jeden z útočných výpadů ve čtvrtou trefu nepřetavila, mohli se žlutomodří radovat. Stali se totiž prvním týmem, který letos dokázal v Drnovicích bodovat – a to rovnou naplno.

U gólů jsme byli o krok později, posteskl si Kameník

Není tedy divu, že po zápase bylo v kabině domácích smutno. Původně čtyřbodový náskok před druhou pražskou Duklou, která vyhrála v Olomouci s Prostějovem, se totiž lídrovi soutěže ztenčil na pouhý bod. „Dostali jsme tři branky doma, což se nesmí stávat. U obou inkasovaných gólů zkraje zápasu jsme byli o krok později a nechali jsme soupeře zakončovat v pokutovém území, aniž bychom na něj vyvinuli tlak,“ mrzelo kouče Vyškova Kameníka.

Po vstřelené brance musíte jít znovu do útoku, řekl trenér

Třetí trefu schytal MFK v následující části duelu z penalty. „Je velkou nepříjemností, pokud rychle srovnáte, ale do tří minut se utkání opět překlopí pro soupeře,“ řekl trenér. „Po vstřeleném gólu je potřeba zůstat v maximální koncentraci, aby se hra urovnala a dalo se znovu jít do útočné fáze. Ve druhém poločase jsme si vypracovali jen platonický tlak. Řekl bych, že střetnutí se zlomilo po neproměněné šanci Vintra, po níž jsme brzy inkasovali z pokutového kopu,“ uvědomoval si Kameník.

Obě letošní prohry byly rozdílné

Pro jeho svěřence jde teprve o druhou porážku za celý podzim. Tou první byla ztráta na hřišti Chrudimi 1:2. „Oba prohrané duely byly trochu rozdílné. Zatímco s Opavou to bylo hodně o důrazu a soubojích, v Chrudimi více šlo o schopnost držet balón, hrát a kombinovat,“ porovnával porážku venku a doma kouč MFK.