Hokejisté brněnské Komety si udrželi pozici v nejlepší čtyřce extraligy, když v neděli navečer v prodloužení porazili před domácími fanoušky Třinec. Navzdory nepovedenému startu soutěže tak slaví přímý postup do čtvrtfinále. V něm se utkají s pátým týmem tabulky, který vzejde z bojů předkola play off. „Je to pro nás zadostiučinění,“ hodnotil kapitán Martin Zaťovič úspěšné vyvrcholení základní části.

Nahrával na první gól Cingelovi

A byl to právě vůdce Brňanů, kdo přispěl hned v úvodu druhé třetiny k otevření skóre. Svou třístou nahrávkou poslal puk před bránu na Cingela a ten ho uklidil mezi Kacetlovými betony do branky. Jenže o několik minut později si svou slabou chvilku vybral gólman Dominik Furch, který podcenil střelu Marka Daňa od mantinelu a bylo vyrovnáno. A Třinec dokonce ve třetí periodě skóre otočil po ráně Andreje Nestrašila. V té chvíli postupoval do čtvrtfinále Litvínov, který zrovna v Olomouci vedl.

Dotáhli jsme to do vítězného konce, řekl Zaťovič

„Sice jsme dostali gól na 2:1 a prohrávali jsme a trochu jsme si to zkomplikovali, ale dotáhli jsme to do vítězného konce, takže super,“ uvedl v rozhovoru na klubovém webu Zaťovič. Vyprodaná hala, do níž dorazilo 7700 diváků, vybuchla nadšením tři vteřiny před vypršením trestu hostujícího Poláška, kdy Steve Moses propálil všechno, co mu stálo v cestě. „Stevie má parádní formu a padá mu to tam,“ podotkl Zaťovič. Remíza Kometě k přímému postupu mezi elitní čtyřku stačila. Nakonec však v prodloužení urvala i druhý bod, když se trefil bývalý hráč Třince Tomáš Marcinko.

Pro tým je postup mezi elitní čtyřku zadostiučinění

Podle Zaťoviče hrály oba týmy play off hokej. „Třinec takhle hraje celou sezónu, takže víme, jak to bude vypadat. Jdeme dál a připravíme se na play off,“ řekl kapitán Brna. Ten zvedal ruce nad hlavu už v posledních vteřinách rozhodujícího duelu s úřadujícími mistry. „Přemýšlel jsem nad tím celý den, na zápas jsem se těšil a věřil jsem, že to zvládneme, že to uhrajeme sami. To se nám povedlo. Přišlo hodně fanoušků. Moc jim děkujeme, protože nás táhli dopředu a byli skvělí. Je to pro nás po špatném startu do sezóny zadostiučinění. Nikdo nám nevěřil a všichni nás odepisovali. Teď jsme ve čtvrtfinále, ale tím to nekončí, musíme jít dál,“ zdůraznil Martin Zaťovič.

Forma Komety graduje, míní kapitán

Výsledky konkurentů na kostce moc nesledoval, protože všichni věděli, co mají hrát kvůli postupu, a to splnili. Když se ohlíží za základní částí extraligy, tak Kometa začínala ze dna a šla nahoru. „Měli jsme šňůry vítězných zápasů a myslím, že to graduje. Doufám, že se nám bude v play off dařit a dosáhneme úspěchu,“ uvedl zkušený útočník.

Mají dva týdny na doléčení šrámů a přípravu na čtvrtfinále

Brněnské hokejisty teď čeká dva týdny pauza. Tréninkový plán se podle Zaťoviče teprve chystá. „Čtrnáct dnů je dost dlouhá doba. Musíme se vyléčit, pořádně potrénovat a vypilovat taktiku, abychom byli nachystaní,“ dodal Zaťovič. První dva domácí duely se soupeřem z předkola čekají Kometu 17. a 18. března. Hraje se na čtyři vítězné zápasy.