Hokejisté brněnské Komety padli v prvním čtvrtfinále s Litvínovem až po nájezdech. Hostující Verva si tak připsala první bod v sérii hrané na čtyři vítězné zápasy. „Byl to vyrovnaný zápas, plno soubojů a šance na obou stranách,“ uvedl obránce Brna Radek Kučeřík. Ten se do sestavy vrátil po dvou měsících a naskočil rovnou do play off. Podle něj budou v dalších utkáních rozhodovat maličké detaily. Odveta se hraje v Brně už dnes.

Za osmdesát minut padly jen dva góly

Na první gól se čekalo ve Winning Group Areně do 11. minuty, kdy puk po bekhendovém nahození litvínovského Šaldy skončil za zády Furcha. Ten situaci zjevně podcenil. Na vyrovnání si pak vyprodaný stadion musel počkat až do předposlední minuty, kdy Kometa hrála power play a Cingel od modré čáry propálil gólmana hostů Tomka. A protože další gól v nastavených 20 minutách nepadl, rozhodly o zisku prvního bodu pro Vervu nájezdy, když rozhodující gól dal Ondřej Kaše.

Šance byly na obou stranách a gólmani chytali výborně

Podle Kučeříka hrála Kometa s Vervou vyrovnaný zápas plný soubojů. „Šance tam byly na obou stranách a gólmani chytali výborně. Čekali jsme, že se to bude takhle nějak vyvíjet. Je to přece jen play off a nikdo nechce udělat chybu. Budou rozhodovat maličké detaily,“ řekl v rozhovoru pro klubovou televizi Radek Kučeřík.

Škoda toho konce, litoval Kučeřík

Dotahování skóre podle obránce Komety nebylo složité. „I když prohráváme o gól, musíme pokračovat v tom, co nás zdobí, v systému, který hrajeme a věřit, že to tam padne. Nakonec to tam padlo a byl z toho hezký zápas. Škoda toho konce,“ uvedl bek. V prodloužení byli modrobílí podle Kučeříka psychicky na koni, protože se jim podařilo vyrovnat na konci normální hrací doby. „V nastavení byly šance na obou stranách a rozhodly nájezdy,“ dodal.

Základem je dobrá defenziva

Podobný obraz hry se dá podle Kučeříka očekávat i v dalších zápasech. „Bude se hrát nahoru dolů a bude to dlouhé. Je důležité hrát dobře z defenzivy,“ soudí obránce. Do dnešní odvety prý Brno nic moc měnit nebude. „Musíme se tlačit do brány, hodně střílet a budovat si šance,“ řekl Kučeřík. A poděkoval fanouškům, kteří je ve vyprodané aréně hnali dopředu.

Na dlouhou odmlku nebyl zvyklý

Do sestavy se vrátil po zranění po dlouhé době. „Bylo to v pohodě. Návrat trval trochu delší dobu, jsem rád, že jsem se takhle mohl vrátit. Měli jsme společné tréninky a kluci měli také dlouhou pauzu. Odmlka byla pro mě hodně dlouhá, nebyl jsem na to zvyklý. Jsem rád, že jsem zpátky,“ dodal obránce Komety.