Brněnští hokejoví fanoušci se mají na co těšit, o víkendu se znovu hlásí o slovo Tipsport extraliga. Oslavy 70. narozenin Komety přijede okořenit pardubické Dynamo, se kterým se brněnský tým utká ve Winning Group Areně dnes ve šlágru 21. kola od 18 hodin. Čtvrtý narozeninový duel se bude věnovat novodobé historii klubu, kdy se Kometa během 19 let od příchodu Libora Zábranského zařadila mezi přední české kluby. Skolí Brno po pražské Spartě i lídra extraligové tabulky?

Brňané zatím slaví 70. narozeniny na vítězné vlně

Pod Špilberkem postupně padly celky Mladé Boleslavi, Kladna a Sparty. A nyní už Kometa zbrojí na šlágr kola s největším adeptem na titul. Nedělní duel se Spartou sledovala vyprodaná aréna, kterou domácí tým potěšil pokořením Pražanů 2:1 v prodloužení. Premiérovou trefou v Tipsport extralize se pak proti Spartě reprezentoval brněnský odchovanec Jakub Kos. Prodloužení ukončil Lukáš Cingel, pro kterého to byla už sedmá trefa v brněnském dresu. Dominik Furch pak opět modrobílý tým jistil spolehlivým výkonem a potvrdil, proč je nejlepším brankářem soutěže v hodnotě úspěšnosti zákroků 92,74 procent.

Na východě Čech Kometa v říjnu padla

První vzájemné utkání na východě Čech ukázalo začátkem října charakter brněnského týmu, který se i za nepříznivého stavu 0:3 dokázal vrátit do zápas a manko smazat. Kýženého obratu ale na půdě favorizovaného soupeře nedosáhl, a nakonec na ledě Dynama padl 5:3. Forma Brňanů však stoupá a výkony svých svěřenců si pochvaluje i trenér Jaroslav Modrý. „Máme z deseti zápasů osmnáct bodů. Je vidět, že náš produkt se zlepšuje, musíme svoji práci dělat dál,“ uvedl kouč Brna.

Pardubice vedou extraligovou tabulku

Dynamo však bude hodně těžký soupeř. Tým pod vedením kouče Václava Varadi má totiž stejně jako před rokem jen ty nejvyšší ambice a zatím se drží na čele tabulky. Trenérský tým pak se svými svěřenci zapracoval i na přesilovkách, které Pardubicím zprvu vůbec nevycházely. Nyní už se ale nachází mezi pěticí nejlepších týmů extraligy a podobně jsou na tom také ve hře v oslabení. Současného lídra tabulky navíc zdobí i disciplína, hned po Vítkovicích obdržel nejmenší počet trestných minut, a to 148.

Východočeši prohráli doma s Libercem

Tabulku extraligy vedou Pardubičtí s náskokem sedmi bodů před druhou Spartou. Mrzet je nemusela ani první domácí porážka v posledním odehraném kole soutěže s Libercem (2:3), bylo to ale teprve druhé utkání sezony, ve kterém Varaďův tým nebodoval. Na ledech soupeřů pak Dynamo vyhrálo poslední čtyři utkání.