Po Spartě skolila Kometa ve šlágru 21. kola extraligy i lídra z Pardubic. Hrálo se ve vysokém tempu a Brno díky Kučeříkovi a Zbořilovi vedlo již 2:0. Ve třetí části hry nejprve Dynamo duel překlopilo na svou stranu. Kometa se však nevzdala a v závěrečném náporu dokázala vyrovnat. Duel tak dospěl do prodloužení, které rozhodl Lukáš Cingel. Brňané tak berou dva důležité body za výhru 4:3. Tým ukázal svou sílu, můžeme porazit kohokoliv, řekl slovenský útočník Komety Kristián Pospíšil.

Skóre otevřel Kučeřík

Kometa od úvodního buly do puntíku plnila taktické pokyny a soustředila se na pevnou defenzivu. Prvního gólu se diváci dočkali ve 12. minutě, když Kučeřík propálil Willa a Brno vedlo 1:0. Dynamo se dostalo do hry až v závěru třetiny, Hyka ale Furcha nepřekonal.

Zbořil zvýšil vedení, ovšem Dynamo dalo kontaktní gól

Pokračující aktivita Komety byla náležitě odměněna i ve druhé třetině. Rychlík Flek poslal ve 23. minutě přihrávku do mezikruží přímo na hůl Zbořila, který zakončoval přesně za Willova záda – 2:0: O minutu později však v červených dresech hrající Dynamo odpovědělo v podobě branky Kousala, který využil situaci dva na jednoho – 2:1. Kometa ovšem nepolevila, zatlačila hosty do vlastní obranné třetiny a přidala dalších několik nebezpečných střel.

Po 60 minutách to bylo 3:3

I v úvodu 3. periody si modrobílí drželi skvělé tempo. Poté se však hra přenesla na stranu Pardubic. Ty zatlačily domácí do obranného pásma, což ve 43. minutě vyústilo ve vyrovnávací Kautovu branku – 2:2. Na pátý gól utkání diváci čekali do 49. minuty, kdy Paulovič otočil skóre ranou pod horní tyč Furchovy sítě – 2:3. Obrovský nápor Komety přišel necelé dvě minuty před koncem, kdy Pospíšil potrestal pardubické oslabení – 3:3.

Zápas rozhodl v prodloužení Cingel

O výsledku duelu tak muselo stejně jako proti Spartě rozhodnout prodloužení. V pětiminutové hře tři na tři nakonec utkání úspěšně zakončil Cingel. Pospíšil ho šikovně našel během přečíslení dva na jednoho a slovenský útočník tak rozhodl o zisku druhého bodu pro Brno.

Přebruslil soupeře a nahrál krajanovi

A jak viděl rozhodující trefu právě Pospíšil, který ji svému krajanovi připravil? „Viděl jsem, že mě může z levé strany zblokovat protihráč a snažil jsem se dostat před něj, abychom s Cingelem šli dva na jednoho. Podařilo se mi hráče přebruslit a posunout puk Cingimu. Ten umí zakončit a jsem rád, že to tam padlo,“ uvedl Kristián Pospíšil.

Bránil Američana Mosese

Ten pochválil i gólmana Furcha, který tým v kritických chvílích ve třetí periodě podržel skvělými zákroky. Slovenský útočník také několikrát bránil Američana Steva Mosese, na kterého měli hosté zjevně spadeno. „Jsme na ledě jako tým, abychom se navzájem bránili. A je jedno, jestli je to Steve nebo někdo jiný. Je nás na ledě pět a jeden se zastáváme druhého. A o tom je ta týmovost, která se právě v tomto zápase ukázala,“ uvedl Pospíšil.

Ukázali jsme touhu vítězit, řekl Pospíšil

Podle Pospíšila ukázala Kometa nezlomnost a touhu po vítězství nad lídrem tabulky. „Podařilo se nám jít do vedení 2:0, ale Pardubice pak prokázaly kvalitu a najednou vyhrávaly 3:2. My jsme ale také ukázali svou sílu a zvrátili jsme zápas v náš prospěch. A necháváme tak doma dva body,“ řekl Kristián Pospíšil. Přiznal, že atmosféra na začátku prodloužení byla elektrizující, protože fanoušci hnali modrobílé za vítězstvím. „Tady v Brně je to fakt speciální hrát každý zápas před takovými fanoušky. To jsem skoro nikde nezažil. A je opravdu speciální, když právě takový duel vyhrajeme,“ liboval si slovenský forvard. Domácí duely se Spartou a Dynamem podle něj ukázaly, že se dají otočit v prodloužení. „Tým má fakt sílu a můžeme vyhrát s kýmkoliv. Já tomuto týmu věřím, což jsme ukázali i v posledním zápase,“ dodal slovenský forvard.