Fotbalisté Vyškova zatím mezi elitu nepronikli. V baráži o postup do nejvyšší soutěže prohráli ve čtvrtek ve Zlíně 1:0 a gól nedali ani v nedělní televizní odvetě v Drnovicích. Tam je za výhrou hnalo 4500 diváků, nicméně zlínští borci ukopali bezbrankovou remízu, která jim k udržení v první lize stačila. Do FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY naopak po roce sestoupila brněnská Zbrojovka.

Zlín bránil a domácí do ničeho nepouštěl

Oboustranně neurovnaný první poločas drnovické barážové odvety moc zajímavých momentů nenabídl. Hosté působili především v defenzivě velmi jistým dojmem a do šancí svého soka prakticky vůbec nepouštěli. Výjimkou byla pouze hlavička Němečka, kterou ale Dostál na bližší tyči v klidu pohlídal.

Hosté byli dopředu kreativní

Ševci byli v ofenzivních choutkách daleko kreativnější. Hrubého trestný kop propadl do pokutového území, kde se zjevil zcela volný Fantiš, jeho pokus z otočky zlikvidoval nohou vyškovský gólman Kinský. Ve střehu musel být tento mladý brankář i po hlavičkách Dramého a Simerského. V těchto případech ale letěl míč těsně nad.

Taktická bitva ve druhé půli

I druhý poločas byl spíše taktickou bitvou. Zlín se soustředil na obranu a opět svému soupeři téměř nic nedovolil. Svěřenci Pavla Vrby byli aktivnější, zodpovědní a koncentrovaní. Vyprodaný drnovický stánek, kde klíčové utkání sledovalo 4500 fanoušků, mohl zatleskat po Alegiho centru, který Dostál nadvakrát zlikvidoval, ale to bylo ze strany Vyškova vše.

Gól hostů neuznali kvůli ruce

Definitivní uklidnění a jistotu záchrany mohl dát Zlínu v 86. minutě Vukadinovič, který po souhře s Čanturišvilim vstřelil branku. Po pěkné kombinaci překonal Kinského, ale situaci zkoumal VAR a odhalil ruku Fantiše, která předcházela celé akci.

Vyškov ožil, ale branku nedal

V té době zlomený Vyškov rázem ožil a měl zhruba deset minut na to, aby dostal duel minimálně do prodloužení. Nastavovalo se sedm minut, v nich ale hosté ukázali zkušenost a rozvahu. Do žádného tlaku domácí mužstvo nepustili a v pohodě dokráčeli k záchraně. Fotbalisté Zlína tak uhájili po bezbrankové remíze účast ve FORTUNA:LIZE také pro následující ročník.

Ofenzíva nám nešla, posteskl si Jan Kameník

„Do ofenzivy nám to dneska nešlo. Byli jsme nepřesní, skákalo nám to, byli jsme o jeden dva kroky pozadu. Když jsme dávali finální přihrávku, tak jsme se nedokázali najít a nevytvořili jsme si tolik šancí, co jsme potřebovali a jak jsme zvyklí. Do defenzivy jsme hráli dobře, ale ofenziva nám nešla a nedokázali jsme zápas dovést do vítězného konce,“ řekl do televizní kamery trenér Vyškova Jan Kameník.

Příští rok se o postup porvou znovu

Podle něj na jeho svěřence zřejmě dolehla tíha okamžiku i to, že měli třídenní zápasovou pauzu. Ocenil však, že na odvetu dorazilo do Drnovic 4500 diváků. „Hráčům bych chtěl ale poděkovat, protože tenhle dvojzápas si po třiceti odehraných kolech zasloužili. Příští sezónu se o to porveme znovu,“ dodal kouč.