Fotbalisté Vyškova si dál drží ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE neporazitelnost. V 5. kole zdolali v Drnovicích béčko Sigmy Olomouc těsně 1:0 gólem Baya a bodově se dotáhli na lídra tabulky z Jihlavy. Nulou se při své premiéře v dresu Vyškova blýskla čerstvá posila, gólman Jan Stejskal z pražské Slavie.

Metsoko nastřelil tyč

Vyškov v této sezóně ještě neokusil hořkost porážky. A od úvodního hvizdu se pustil i do Sigmy Olomouc B, která naopak na výhru stále čeká. Už v 7. minutě dostal pas za obranu Metsoko, ale sudí mu mávl ofsajd. O minutu později nastřelil stejný hráč tyč! V 17. minutě se po nahrávce Kanakimany dostal do šance Eneme, ale Trefil jeho slabou střelu pokryl. Na druhé straně se po půlhodině hry vyznamenal při prudké ráně hostů Stejskal. „Od toho tam jsem, abych něco chytil, takže jsem za to rád,“ usmíval se šestadvacetiletý gólman.

Hosté se radovali zbytečně

Další tutovku domácích spálil v 38. minutě Bayo a vzápětí i Kanakimana. To ale nebylo v závěru první půle všechno. Ve 41. minutě se opřel do míče hostující Slavíček a míč se od břevna odrazil na brankovou čáru a ven. Olomouc se už radovala, ale hrálo se dál. „Musím se pochválit, míč jsem tečoval. Ptal jsem se podavače míčů, jestli to byl gól, ale říkal, že ne,“ uvedl Stejskal. Podle kouče hostů Tomáše Janotky to vypadalo, že se míč láme za břevno. „Nejsem ale schopný to ze své pozice určit,“ řekl trenér béčka Sigmy.

Skóre otevřel Bayo

Z protiútoku pak Kanakimana utekl obraně hostů a nachystal parádní šanci Bayovi. Ten však Trefilovu svatyni trestuhodně přestřelil. Nemuselo ho to ale dlouho mrzet, protože ve 44. minutě mu naservíroval míč kapitán Illko a Bayo hlavou otevřel skóre. „Na našich obráncích byla vidět nervozita, takže jsme chybami darovali soupeři spoustu šancí,“ podotkl Janotka.

Lacík trefil brankovou konstrukci

Ten poslal do druhé půle hned tři čerstvé hráče, kteří hru Sigmy oživili. Po hodině hry se urodilo několik šancí na obou stranách a dvacet minut před koncem mohl na 2:0 zvýšit Lacík, ale prudkou ranou trefil jen tyč. A Štěpánkovou dorážku si Trefil pohlídal. V 74. minutě jen těsně minul branku hostí střídající Vintr. Olomouc pak měla převahu a kouč Vyškova Jan Kameník se na své svěřence hodně zlobil a křičel. „Vadila mi nezodpovědnost v defenzivě a neplnění taktických pokynů. Hráči to musí slyšet, pokud to není v pořádku,“ řekl Kameník.

Výhra nás stála spoustu sil, řekl Kameník

Domácí si však hubené vítězství pohlídali. Jejich trenér přiznal, že je utkání v horkém počasí, kdy teploměr atakoval třicítku, stálo spoustu sil. K tomu je podle Kameníka nutné přičíst středeční pohárové utkání v Hodoníně, kde se prodlužovalo. „Proto jsem rád, že jsme utkání dotáhli do vítězného konce a bereme tři body,“ byl spokojený trenér Vyškova. A pochválil i 1520 diváků, kteří byli hodně slyšet. „Chceme je svými výkony zvát dál, aby chodili,“ dodal.

V sobotu čeká Vyškov na jihu Čech čtvrté Táborsko

Vyškov se tak se 13 body dotáhl na první Jihlavu. A v sobotu si o čelo tabulky zahraje na jihu Čech se čtvrtým Táborskem. „Táborsko první čtyři kola vyhrálo a získalo 12 bodů. Čeká nás tedy atraktivní souboj, na který se těšíme. Vnímáme ale sílu soupeře, která je jasná,“ uvedl Jan Kameník.