Jen bod za remízu 2:2 vytěžili z důležitého souboje o čelo tabulky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY fotbalisté Vyškova, kteří po první půli vedli nad Příbramí 2:0. V závěru televizního utkání však o náskok během šesti minut přišli, když hosté srovnali v 88. minutě z penalty a z Drnovic si odvážejí bod. Domácí naopak dva body ztratili a místo prvního místa v neúplné tabulce, na které by se posunuli v případě výhry, zůstávají zatím třetí.

Šest Afričanů v základu znamenalo útočnou smršť

Trenér Vyškova Jan Kameník při své domácí premiéře poslal na hřiště šest Afričanů a na útočných choutkách „bílého baletu“ to bylo znát. Zvlášť když v zeleném hrající Příbram nastoupila se silně pozměněnou sestavou, poznamenanou zraněními a marodkou. Nicméně byli to hosté, kdo jako první Stropkem už ve 3. minutě zahrozili. Pak se dostal do šance domácí Bayo a vzápětí orazítkoval tyč Smrkovského brány kapitán Vyškova Němeček.

Skóre otevřel „vlastenec“ hostů, náskok navýšil obránce

Po čtvrthodině hry se však už 1014 diváků mohlo radovat, když si v 16. minutě po akci Kanakimany srazil Aleguého střelu do vlastní sítě Fišl – 1:0. A o šest minut později zvyšoval svou první trefou v soutěži zambijský bek Mafwenta na 2:0. Vyškov hrál v pěkném počasí jednoduše a rychlonozí Afričané se dostávali do šancí. Třetí gól však nepřidali a Příbram občas hrozila z protiútoků, které však spolehlivě likvidovala obrana v čele se Srubkem.

Tempo hry domácí ve druhé půli neudrželi

S výkonem svých svěřenců v prvním dějství byl spokojený i kouč Kameník. „Tvořili jsme si šance a dali góly. Přestože jsme měli okénka v defenzivě, byl výkon poměrně slušný a snesl nějaké měřítko. Do druhé půlky jsme na něj chtěli navázat a udržet tempo i kvalitu zápasu. Nicméně se tak nestalo,“ uvedl trenér Vyškova. Příbram totiž ožila a v 53. minutě po průniku do vápna střílel nad Kinského bránu Zeronik. Domácí začali chybovat a ztráceli míče.

Příbrami ke gólům pomohlo i střídání

Hostům pak pomohlo i střídání, když za nemocného trenéra Krejčího zaskakující asistent Roman Bednář postupně poslal na hřiště pět nových hráčů, kteří hru výrazně oživili. Výsledkem byl v 83. minutě kontaktní gól Zeroníka, který ranou k tyči snížil na 2:1 a o šest minut později přišlo vyrovnání z penalty, kterou sudí Hocek správně nařídil po faulu Srubka na pronikajícího Zeronika. Fišl ji proměnil a upravil skóre na konečných 2:2.

Bylo to víc o nás než o soupeři, posteskl si zklamaný Kameník

V kabině domácích panovalo po zápase zklamání, doprovázené hlasitou výměnou názorů. „Hráčům jsem říkal, že toto měření sil bylo jednoznačně více o nás než o soupeři. Vedení jsme si tedy opravdu prohospodařili sami a je to škoda. Alternativní sestava Příbrami má samozřejmě své nevýhody, ale také přednosti. Ti hráči se přijeli ukázat a měli obrovskou vůli s výsledkem něco udělat. Je potřeba říct, že soupeři to hrálo do karet a se skóre jsme nenakládali dobře. Jestli mělo utkání přinést nějaké pozitivum, tak snad to, že podobný průběh zápasu se stal naposledy. Máme před sebou čtyři duely, poučme se z toho a pokračujme dále, protože stále hrajeme o dvanáct bodů,“ řekl trenér Jan Kameník.