Ani druhý duel ve Skupině o záchranu fotbalistům brněnské Zbrojovky nevyšel. Po první půli prohrávala s Pardubicemi 0:1 a ani zlepšený výkon po změně stran k vyrovnání nevedl. Gólman Nita lapil dvě penalty a hosté pak v závěru přidali pojistku. Brňané tak v boji o záchranu v nejvyšší soutěži zůstávají bez bodového zisku a jsou zralí na sestup zpět do druhé ligy.

Po aktivitě Brna přišli na řadu hosté

Zbrojovka sice vstoupila do utkání aktivně, ale poměrně rychle převzali iniciativu hosté. První větší šanci si Pardubice nachystaly do 13. minuty, kdy exbrněnský Janošek našel Hlavatého, jehož rána těsně minula branku Berkovce. Ten o pět minut později dokázal zastavit útok Hlavatého včasným výběhem.

Skóre otevřel hostující Chlumecký

Výborný zákrok si gólman Brna připsal i ve 34. minutě, kdy po rohu vyrazil hlavičku Hranáče, ovšem obránci Zbrojovky nedokázali pohlídat dorážejícího Chlumeckého a ten poslal míč za bezmocného Berkovce. Domácí se sice snažili v závěru poločasu s vývojem zápasu něco udělat, ale jejich šance ztroskotaly na výborném Nitovi.

Řezníček penaltu neproměnil

Do druhé půle vstoupila Zbrojovka jako politá živou vodou. Velkou šanci přinesla standardka po faulu na Faltu, ale hlavička z bezprostřední blízkosti zamířila nad branku. Obrovská možnost na srovnání přišla v 68. minutě, kdy Endl vysunul Alliho, kterého podrazil střídající Jeřábek a sudí Szikszay ukázal na penaltu. Tu kopal kapitán Řezníček, ale Nita ho vychytal!

Kapitán Brna nedal ani druhý pokutový kop

O tři minuty později se Nita se dostal do souboje s Řezníčkem a rozhodčí po shlédnutí VARu nařídil další penaltu. Opět ji kopal Řezníček, ale výsledek byl stejný! V 76. minutě se brněnský svatostánek rozburácel radostí, ale Texlův gól sudí neuznali, protože centrující Alli stál v ofsajdu. V závěru už domácí hráli vabank a přišel trest. Tischlerův pokus sice Berkovec výborně vyrazil, ale na dorážku Krobota nestačil – 0:2. Zbrojovka tak podlehla doma Pardubicím a v nadstavbě zatím zůstává bez bodového zisku.

Baráži se už nevyhneme, přiznal Hašek

Prohra už tak složitou situaci v tabulce ještě více zkomplikovala. „Z baráže už se asi nevysekáme! Pardubice nás stáhly o tři body, což je průšvih, na druhou stranu máme o kolo blíž konci skupiny a náskok na Zlín zůstal stejný. Předvedli jsme ve druhé půli možná nejlepší výkon, co jsem tady, ale výstup je nula bodů. Jestli máme zůstat v lize, musíme zachovat chladnou hlavu, držet pohromadě, nikdo jiný to za nás neodehraje a nikdo nepřijde. Je to na nás, musíme zachovat klid a snažit se ze sebe vydat to nejlepší,“ uvedl trenér Brna Martin Hašek.