Fotbalisté brněnské Zbrojovky vyhráli páté utkání v řadě, když v 9. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na Vysočině porazili těsně Jihlavu 1:0. Rozhodující trefu obstaral v televizním duelu střídající Denis Alijagić, který do Brna přestoupil během reprezentační pauzy z Řecka. Juniorský reprezentant se trefil v 79. minutě, kdy už hosté hráli přesilovku po vyloučení Svobody.

Skóre mohli otevřít Brňané

Na hřiště se od úvodních minut vrátili Adam Fousek a Roman Potočný, nová posila Denis Alijagić usedl na lavičku. Úvodní minuty patřily domácím, kteří byli o něco aktivnější, z náznaků šancí si ale větší střeleckou možnost nevypracovali. Iniciativu poté převzali hosté a po pětadvaceti minutách se do šance vyřítil Adam Kronus, po průnikové přihrávce ale nedokázal z úhlu překonat brankáře Soukupa. O chvíli později zakončoval vysoko nad po rohu hlavou Potočný. A kanonýrovi Řezníčkovi zase v dobré pozici míč uskočil.

Araujo-Wilson trefil břevno

Nejblíže úvodní branky první půle byli sedm minut před poločasem domácí, kdy se za vápnem opřel do míče Araujo-Wilson a jeho hodně povedená rána skončila na břevně Berkovcovy branky. Do konce poločasu už se pak žádná zajímavější šance neurodila, a tak se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Červená pro Svobodu a výhoda pro hosty

Do druhé půle vyslal kouč Klusáček místo Mary Davida Jambora. Po deseti minutách hry přišla komplikace pro domácí barvy, kdy obdržel druhou žlutou kartu a tedy i červenou Tomáš Svoboda, a Vysočina dohrávala v deseti. Zbrojovka ihned začala těžit z tlaku a byla aktivnější, ve velké šanci se octl Řezníček, jeho šanci ale zastavil na brankové čáře obránce Tonbul.

Žolík Alijagić uklidil míč placírkou do prázdné branky

Dvacet minut před koncem se na plac místo Fouska a Texla dostali Smejkal s Alijagićem. A ukázalo se, že kouč Zbrojovky Luděk Klusáček měl šťastnou ruku, když jako žolíka vytáhl právě Alijagiće. Nejprve ještě třináct minut před koncem byl blízko úvodní brance opět Řezníček, ale toho Soukup vychytal. Až v 79. minutě se Zbrojovka dočkala. Smejkal dostal míč po levé straně, odkud si vylepšil pozici a přesně po zemi odcentroval na nabíhajícího Denise Alijagiće, který placírkou uklidil míč do prázdné branky – 0:1.

Martinek mohl zvýšit na 2:0

V závěru už oslabeným domácím příliš mnoho času na zvrat nezbývalo, hru Zbrojovky ještě přišli oživit Martinek se Štěrbou. První jmenovaný se prezentoval nádhernou ranou, které k druhému gólu mnoho nechybělo. Hubenou výhru nakonec hosté ubránili a potřetí za sebou zvítězili 1:0. Brňané uspěli popáté v řadě a vedou zatím neúplnou tabulku druhé ligy.