Brno má první samoobslužný kiosek s jedlým hmyzem
Foto:
Grig
V obchodním centru Olympia v Brně byl otevřen první samoobslužný kiosek v České republice, který nabízí produkty z hmyzu. Tento inovativní koncept se pravděpodobně stal prvním svého druhu nejen v České republice, ale možná i v celé Evropě. Zpravodajský portál BRŇAN o tom v tiskové zprávě informoval zakladatel společnosti GRIG, která kiosek provozuje, Adam Dostál.
„Hmyz je zdrojem bílkovin, který vyžaduje méně půdy, vody a potravy než tradiční zdroje masa. Tím přináší zlepšení pro životní prostředí a zároveň nabízí zdravou a vyváženou stravu. Společnost Grig, která je předním odborníkem na produkty z hmyzu, se rozhodla tuto novou možnost představit veřejnosti prostřednictvím samoobslužného kiosku v brněnském obchodním centru Olympia,“ popsal Dostál.
Žádná obsluha, zákazník si vybere a zaplatí. Na vše dohlíží kamery
Samoobslužný kiosek nabízí zákazníkům jednoduchý a pohodlný způsob nákupu produktů z hmyzu. Stačí si vybrat produkty a následně je zákazník zaplatí pomocí QR kódu nebo platebního terminálu. Na kiosek dohlíží kamerový systém s umělou inteligencí, která vyhodnocuje, jestli zákazník zaplatil požadovaný počet produktů.
Nový kiosek nabízí širokou škálu produktů z hmyzu, včetně sušeného hmyzu nebo třeba cvrččích chipsů. Produkty z hmyzu jsou také vhodnou volbou pro ty, kteří se zajímají o udržitelnou a zdravou stravu.
„Snažíme se zákazníkům umožnit nakupovat netradičně, jako v budoucnosti. Věřím, že za několik let, bude většina obchodů samoobslužných a na celý nákupní proces budou dohlížet kamery s umělou inteligencí. Hmyz je skvělý zdroj bílkovin a živin a zároveň má minimální negativní dopad na životní prostředí. Jsme přesvědčeni, že naše produkty přispějí k širšímu povědomí o výhodách konzumace hmyzu,“ uvedl Dostál.
Společnost Grig chce další samoobslužné kiosky s produkty z hmyzu otevřít po celé republice
Otevření prvního samoobslužného kiosku s produkty z hmyzu v Brně představuje milník nejen pro společnost Grig, ale také pro gastronomickou scénu v České republice. Inovativní a ekologický přístup k výživě se stává stále důležitějším tématem ve světě potravin.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
- Nemocnice u sv. Anny v Brně rozšiřuje chirurgickou…
- Veřejnost si ode dneška může prohlédnout on-line n…
- Letním kinům v Brně zvolna začíná sezona, nejvíce …
- Bílá i červená vína z Česka získala medaile na put…
- Zdrogovaný muž při jízdě Brnem vyklopil z auta mla…
- Od příštího roku bude VZP hradit preventivní vyšet…
- Brno chce téměř za 100 milionů korun opravit fotba…
- Jihomoravský kraj zatím nemá všechny vlaky od Škod…
- Rukopisy od Rejčky vynikají kvalitou zpracování, v…
- Muž vyhrožoval brněnským soudcům a žalobkyni zabit…
Přinášíme vám aktuální události z Brna a okolí. Přehledné zpravodajství, krimi, sport, kulturu a veřejné dění v Brně – denně pro vás vybíráme ty nejdůležitější zprávy z našeho města. Chybí vám tu něco? Napište nám.
copyright © 2022 Press Global s.r.o. ・ všechna práva vyhrazena・ created by hireus.club