O dva body přišli fotbalisté posledního Zlína v Brně se Zbrojovkou. Ta prohrávala už od 9. minuty 0:1, aby se pak až téměř do konce zápasu snažila aspoň vyrovnat. To se jí povedlo až tři minuty před koncem normální hrací doby, kdy se trefil kanonýr Řezníček. Ještě před tím však museli Brňané děkovat brankáři Berkovcovi, že před zraky 4522 diváků pochytal několik gólových šancí hostů.

Kapitán Zlína otevřel skóre

V červeném hrající domácí se od úvodních minut snažili tlačit před Rakovana, ale dobře bránící žlutý blok byl kompaktní. A v 9. minutě udeřili naopak hosté, kteří z přímého kopu vybojovali roh, po němž otevřel skóre kapitán Zlína Procházka. „Zápas pro nás neměl dobrý scénář. Měli jsme jinou představu, jak ho vést. Hráli proti nám v bloku, do kterého bylo těžké se prosadit,“ posteskl si trenér Brna Richard Dostálek.

Domácí přišli o Endla

A aby toho nebylo málo, přišel kouč Zbrojovky ve 20. minutě o Endla. Ten musel po faulu jednoho z hostů odjet do nemocnice, píšťalka velmi průměrného sudího Radiny však zůstala němá. „Lukáš má zlomenou klíční kost,“ poznamenal Dostálek s tím, že v příštím zápase v Teplicích mu bude kvůli osmé žluté kartě chybět i další stoper Šural. „Máme dost kvalitní kádr na to, aby je nahradili jiní hráči, kteří tak můžou ukázat, že na ligu mají,“ dodal kouč.

Šance byly na obou stranách

Jeho svěřenci se tlačili za vyrovnáním, ale obrana hostů odolávala a ve 36. minutě Zlín spálil tutovku. Ofenzivu Brna se snažil táhnout Ševčík, který zahrával ve 40. minutě roh, z něhož Řezníček hlavičkoval vedle. Po necelé hodině marného dobývání zlínské brány poslal Dostálek na trávník Pachlopníka a Hrabinu a téměř vzápětí mohli hosté zvýšit náskok.

Berkovec vychytal Kozáka

O několik minut později mohl vyrovnat Řezníček a poté i Ševčík, ale Rakovanova svatyně jako by byla zakletá. A v 81. minutě šel sám hostující útočník Kozák na Berkovce, který mu ale ránu vyrazil nohou. „Měl jsem to proměnit, byla to chyba, protože nás to stálo tři body,“ litoval zlínský forvard. „Šel na mě sám a vždy mě učili, že pod tlakem je útočník, já ne. Vystřelil špatně placírkou a trefil mě do nohy. Navíc toho měl po sprintu dost. Hlídal jsem si spodek, aby mi to nedal po zemi,“ popsal fantastický zákrok Martin Berkovec.

Vyrovnal kanonýr Řezníček

A když gólman Brna zlikvidoval v 86. minutě další velkou šanci Zlína, dočkali se domácí aspoň kýženého vyrovnání o minutu později, když parádní ránu Ševčíka dorazil do sítě svým 15. gólem kapitán Zbrojovky Řezníček. „Bod je pro nás málo, dneska jsme si podle mého názoru zasloužili tři body. Bohužel jsme neuhlídali Řezníčka, který je pro Brno moc důležitý. Kdyby ho neměli, tak si troufám říct, že by teď měli tak o deset bodů méně,“ posteskl si trenér FC Trinity Zlín Pavel Vrba.