Muzikálovou nabídku Městského divadla Brno rozšíří nová inscenace Velká ryba. Brněnští divadelníci ji označují za mystický muzikál. Dílo uvedou v české premiéře 22. dubna, uvedla mluvčí divadla Kateřina Vižďová. Režisérem je Stanislav Moša. Autoři Andrew Lippa a John August v muzikálu vycházeli z knihy amerického jižanského spisovatele Velká ryba: Román mytických rozměrů.

Historky se hemží čarodějnicemi, obry i mořskými pannami

Hlavní hrdina Edward Bloom, jehož předobrazem byl spisovatelův otec, svému synovi Willovi vypravuje o svém životě příběhy plné fantazie, krásy, lásky a dobrodružství. Historky se hemží čarodějnicemi, obry, mořskými pannami a hrdinskými činy, které překračují hranice uvěřitelnosti.

Chce odhalit otcův životní příběh

Dospělého Willa však už otcovy fantastické příběhy nebaví a trvá na racionálním, nikoli fantastickém popisu jeho života. Když se Edwardovo zdraví zhorší a Will se dozví, že sám bude mít syna, rozhodne se jednou provždy odhalit otcův „pravdivý“ životní příběh.

Silný a kouzelný muzikál

Velká ryba je silný a kouzelný muzikál o otcích, synech a příbězích, kterými určujeme svou identitu, uvedl dramaturg Miroslav Ondra. Předloha je známá i díky stejnojmennému filmu v režii Tima Burtona z roku 2003. Broadwayský muzikál ale vznikal až později, koncepce i scénář jsou odlišné. Premiéru měl v roce 2013 a brzy následovala další uvedení v Evropě či Austrálii.

Lístky na představení rychle mizí

Režisérem brněnské inscenace je Stanislav Moša. Úlohu otce nastudovali Lukáš Janota a Aleš Slanina, v roli syna alternují Daniel Rymeš a Marco Salvadori. Podle rezervačního systému divadla lze na všechny naplánované reprízy zatím koupit vstupenky, volných míst ale rychle ubývá.