Když Marsell Bendig před pár dny přebíral Českého lva za mužský výkon ve vedlejší roli ve filmu Banger, jen zářil. Mohl za to nejen jeho úspěch, ale i originální oblek, který mu na míru navrhla talentovaná módní návrhářka Debbie Brown. A těsně před tím v jejích kostýmech oslnil publikum na svém vyprodaném koncertu ve Foru Karlín jeho bratr Jan Bendig. Toho oblékala i na předání Českých slavíků!

Moderní královský styl

Od začátku bylo jasné, že půjde o velkou show. „Honzík se svým manažerem Lukášem mi popsali úvodní vystoupení a nástup na scénu ve formě příjezdu na trůnu. Hned jsem chtěla, aby to byl co nejvíce královský, ale zároveň moderní. Chtěla jsem v tom odrazit mladého ducha a energii Honzovy tvorby,“ vylíčila zpravodajskému portálu BRŇAN Debbie, jak kostýmy pro zpěváka vymýšlela.

Inspirace mladým Michaelem Jacksonem

„Když se nad tím zamyslím, tak jsem se inspirovala mladým popovým králem Michaelem Jacksonem,“ dodala. Za dva měsíce tak pro někdejšího finalistu SuperStar vznikl jedinečný kostým ozdobený stovky kamínků, perliček a metry řetízků.

Oříškem pro návrhářku byla koruna

Návrhářka nechtěla mít tuctovou korunu, kterou najdete v každém obchodě s maskami. „Chtěla jsem, aby co nejvíce ladila s kostýmem. Tak jsem ji prostě celou ušila a ozdobila tak, že kostým bez koruny nedává smysl a koruna bez kostýmu také ne,“ vysvětlila. Byla to pro ni výzva, ale je moc ráda, že si ji Honza s Lukášem vybrali. „V mých očích jsou kostýmy velmi důležitá součást jakéhokoliv vystoupení. Musí být vždy takové, aby reprezentovaly interpreta i na fotkách. Když je lidé uvidí, musí si umět představit, jak asi ta show vypadala. Musí jim to hned vyvolat emoce,“ doplnila Debbie.

Na plese zářila v bílých šatech

Mladé rebelce se v poslední době velmi daří. Před nedávnem na sebe strhla pozornost i na Česko-Slovenském plesu, kam dorazila v nepřehlédnutelných bílých šatech. „Padlo na ně asi sedmdesát metrů látky,“ prozradila tehdy návrhářka. „Nemám ráda plýtvání materiálem, takže se občas vrátím k minulým modelům a využiji jejich potenciál pro další. Inspirací pro tento model byla lehkost,“ vysvětlila. V tomto případě použila původně svatební šaty, které však nikdo neměl na sobě a sloužily jen na focení. „Byly to jedny z prvních šatů, které jsem kdy vytvořila,“ dodala Debbie.

Debbie má na letošek velké plány

Před sebou má řadu dalších plánů. Chystá se totiž letos udělat svou dosud největší módní přehlídku, a to během Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, kde zazářila už loni. „Na to se opravdu těšíme, jelikož máme velkou podporu od primátorky Andrey Pfeffer Ferklové a města Karlovy Vary. Chceme udělat pořádný dojem a představit kolekci ve vší parádě,“ dodala Debbie Brown.