Brněnská Kometa po čtyřech prohrách konečně zabrala a i díky hattricku Jakuba Fleka zdolala doma českobudějovický Motor 5:2. Posunula se díky tomu na 10. místo, zajišťující předkolo play off. Hosté naopak spadli na 13. příčku a od posledního Kladna je dělí jen čtyři body.

Atraktivní podívaná v první třetině

První třetina nabídla atraktivní hokejovou podívanou, která se divákům musela líbit. Velkou šanci měl už ve 2. minutě Pospíšil, z ostrého úhlu ale k tyči puk nezametl. O pár vteřin Hrbas otevřel skóre, když jeho nahození ze středního pásma gólman Hrachovina kuriózně pustil za svá záda. A když poté zmařili šance na zvýšení náskoku Šalé i Horký, přišlo vyrovnání. Vondrka dostal od Pecha nabito a ostrou ranou vymetl šibenici Furchovy branky – 1:1.

Flek znovu získal vedení

Na začátku druhé periody sice Kometa nevyužila přesilovku, ale hned poté dostal Flek parádní přihrávku od Kollára, natlačil se před branku a střelou na bližší tyč rozvlnil síť – 2:1. Ve 25. minutě si při hře čtyř proti čtyřem zopakoval gólovou situaci Flek, nicméně z totožné pozice tentokrát bránu přestřelil.

Střelec přidal druhý gól

V závěru třetinu se pěknou akcí blýskla čerstvá posila z Přerova. Zkušený útočník Okál z prvoligového Přerova ujel hostující obraně, ale únik gólem nezakončil. Chvíli po něm však podruhé uspěl Flek. Vystihl špatnou rozehrávku a poslal puk za Hrachovinu – 3:1.

Motor snižuje na rozdíl jedné branky

Ve třetí dvacetiminutovce modrobílí dlouho drželi dvoubrankové vedení. Změna přišla až s vyloučením Kollára v 50. minutě. Hosté se usadili v útočném pásmu a střela Hanzla se od Furchových betonů odrazila přesně na hůl Doležala, jenž snížil na rozdíl jediné branky – 3:2.

Flek střelou do prázdné branky dovršil hattrick!

Brňané však nenechali nic náhodě a za pouhých 14 vteřin si náskok vzali zpět. V přečíslení našel Kollár svojí třetí asistencí na pravé straně rozjetého Pospíšila a ten prudkou střelou z poměrně ostrého úhlu procedil puk přes Hrachovinu až do sítě – 4:2. Na konci to ještě Jihočeši zkoušeli v šesti, čehož využil Flek, který střelou do prázdné branky zkompletoval hattrick – 5:2. Kometa tak z veledůležitého souboje bere tři body!

Trenér Modrý: Základem byl výborný výkon Furcha

„Šanci nám dal výborný výkon gólmana. Dali jsme kuriózní první gól, po kterém jsme paradoxně trochu přestali hrát. Nicméně naší trpělivostí a dobrou obranou jsme si vybojovali protiútoky, díky kterým jsme si utkání přiklonili na naši stranu,“ zářil spokojeností kouč Brna Jaroslav Modrý.

Tři darované góly

Podle trenéra Motoru Davida Čermáka o výsledku rozhodla produktivita domácích a neproduktivita jeho svěřenců. „Paradoxně jsme hráli 1:1 v první třetině, kdy nás Kometa přehrávala. Od druhé třetiny jsme se zlepšili, ale obě jsme prohráli. Ze čtyř gólů, které Kometa dala, jsme jí tři darovali, což dnešní zápas rozhodlo,“ dodal trenér hostů.