Hokejisty brněnské Komety čeká další extraligový víkend, který odstartuje druhou čtvrtinu základní části. První odveta zavede modrobílé do Hradce Králové, kde mají Brňané hostům co oplácet. Doma pod Špilberkem s nimi totiž v září prohráli 0:4. Teď spolu oba týmy ale sousedí v našlapaném středu tabulky: Hradec je sedmý s 19 body a Kometa na něj ztrácí na 8. pozici pouhý bod. Utkání 14. kola extraligy začíná dnes v ČPP Aréně v 18:00.

Z pěti utkání jen pět bodů

Forma Mountfieldu se po slibném vstupu do letošní sezóny přenesla do kolísavého trendu. Navzdory vysoké produkci střeleckých pokusů v posledních utkáních si Hradečtí připsali z posledních pěti střetnutí pouze pětibodový zisk.

Brno si musí dát pozor na speciální formace

Síla Hradce spočívá při hře ve speciálních formacích. Tým zdobí vysoká úspěšnost v přesilových hrách, hodnota využití téměř 28 procent je druhou nejlepší v soutěži. Lvům se daří také při oslabeních, kde s 85,71 procenty patří mezi nejlepší pětici celků.

Produktivitu Hradce táhne Okuliar

Produktivitu týmu táhne slovenský útočník Okuliar, který je po pardubickém Radilovi s 10 trefami druhým nejlepším střelcem soutěže, není tak divu, že nedávno obdržel pozvánku do slovenského národního týmu. V kádru Mountfieldu najdeme také nejproduktivnějšího obránce soutěže, se 14 kanadskými body jím je Blain a daří se i dalšímu zadákovi Pavelkovi (3+6).

Domácí mají momentálně nejlepšího gólmana extraligy

V brankovišti se Mountfield může spolehnout na Patrika Bartošáka. Ten je aktuálně v extralize nejlepším brankářem, co se týká průměru inkasovaných branek: ten se zastavil na čísle 1,77 a úspěšnost je 92,64 procent. Také druhý maskovaný muž dosahuje kvalitních čísel, Henri Kiviaho zatím dostal důvěru ve čtyřech duelech, průměrně inkasoval pouze 1.61 branky na utkání a úspěšnost zákroků vyšponoval na hodnotu 93.26 procent.

Kometa zabojuje o posun v tabulce

Kometa pojede na východ Čech bojovat o další posun v tabulce a dokázat, že během první čtvrtiny své výkony oproti zoufalému začátku o parník zlepšila. V posledním domácím utkání s Třincem vydolovali Brňané proti úřadujícímu mistrovi bod, byť utkání měli slibně rozehrané i k vyššímu zisku. Trenér Jaroslav Modrý však po utkání mužstvo chválil, utkání podle něj splňovalo parametry play-off. „Hokej je o malých detailech, my se dál posunujeme a učíme se o sobě. Snažíme se dostat do správných pater tabulky, abychom byli připraveni na rozhodující část sezony,“ uvedl Jaroslav Modrý.