Hokejový obránce Michal Gulaši se po roce v Českých Budějovicích vrací do Brna, v jehož dresu získal dva extraligové tituly. Kometa o návratu sedmatřicetiletého beka informovala na svém oficiálním webu.

Kometa je můj domov, řekl bek

„Kometa je můj domov. S rodinou jsme tak věřili, že se po roce v Českých Budějovicích vrátíme. Nakonec se to stalo a děkuji vedení a Liborovi (Zábranskému – majiteli klubu), že mi dali možnost se vrátit,. Žena i děti, celá rodina jsme měli přání vrátit se domů,“ řekl Gulaši, který hrál v Brně v letech 2016 až 2023.

Opustit Brno po sedmi letech nebylo jednoduché

Opustit loni Kometu po sedmi letech pro něj nebylo jednoduché. V kabině českobudějovického Motoru znal jen pár hráčů a musel se zpočátku rozkoukat. „Ale je to sport a patří k tomu i to, že si člověk musí zvykat na nové prostředí a s rodinou jsme to zvládli. Rok v Českých Budějovicích ale docela rychle uběhl a teď jsme rádi, že jsme zase zpátky doma,“ uvedl v rozhovoru pro klubovou televizi obránce.

Chce s Kometou znovu získat titul

Ten chce ukázat, že na špičkový hokej pořád má. A chtěl by s modrobílými oprášit dva tituly a dosáhnout úspěchu. „Chci, aby město, fanoušci a lidi měli z hokeje radost a chci ten pohár přivézt zase zpátky do Brna,“ řekl Gulaši. Ten je prý zase o rok starší, ale zůstává pořád stejný. „Nijak jsem se nezměnil a moje hra se taky nezmění,“ dodal zkušený bek.

Sehrál už víc než tisíc utkání v extralize

Gulaši má na svém kontě v extralize 1008 zápasů, ve kterých vstřelil 40 branek a přidal 134 asistencí. Vedle Brna a Českých Budějovic hrál i za mateřské Vítkovice, Karlovy Vary a Spartu. V březnu se stal 24. hokejistou, který v domácí nejvyšší soutěži odehrál 1000 utkání.