Po americkém útočníkovi Mosesovi posiluje Kometa i svoje zadní řady. Do Brna totiž přichází z Mladé Boleslavi urostlý finský bek Alex Lintuniemi. Ten strávil v dresu Bruslařů poslední dva roky a patřil ke stěžejním hráčům. Rodáka z Helsinek zná velmi dobře i trenér Jaroslav Modrý, který ho v minulosti trénoval. Muž s výbornou střelou a rozehrávkou bude jistě tvrdit muziku v obranných řadách, neboť měří 192 centimetrů a váží 105 kilogramů.

Vyzrálý obránce v nejlepším hokejovém věku

„V Alexovi jsme našli vyzrálého beka v nejlepším hokejovém věku. Za svou dosavadní kariéru nasbíral hodně zkušeností, je silný na puku, nebojí se osobních soubojů a zároveň je kreativní, což je perfektní kombinace. Navíc umí výrazně podpořit útok,“ uvedl k nejnovější posile Brňanů asistent hlavního trenéra Jaroslav Modrý. „Víme o něm, že je výborný do kabiny. Jde o komunikativní a veselý typ hokejisty, který nikdy nezkazí atmosféru a je mezi ostatními respektovaný,“ prozradil další důležitý rys Finovy povahy Modrý.

Lintuniemi umí být produktivní

Podle něj by měl Lintuniemi do Komety přinést především hokejovost. „V loňském play-off navíc ukázal, že umí být produktivní a nezalekne se důležitých momentů. Vlastně to bylo přesně naopak, všichni jsme viděli, že v těch nejvypjatějších situacích se mu povedlo vždy něco navíc. Kdybych já měl na výběr, rozhodně bych hrál radši s ním než proti němu,“ dodal Jaroslav Modrý, který se s finským hokejistou zná z týmu zámořské AHL Ontario Reign v sezónách 2016/17 a 2017/18.

S hokejem začínal v rodných Helsinkách

V extralize už je příjmení Lintuniemi zavedenou značkou. Finský bek začínal v rodných Helsinkách, v Jokeritu byl i kapitánem juniorského výběru. V roce 2014 ho draftoval tým NHL Los Angeles, a tudíž se rovnou přesunul do zámoří.

Pět sezón v Ontariu

Největší porci zápasů odehrál v americkém Ontariu, v AHL strávil pět sezon. Následně se vrátil znovu do finské extraligy, krátce si také zahrál za Baris Astana v KHL. Finský obránce má ve svém životopisu i několik zápasů za národní tým, ať už mládežnický nebo seniorský. Zahrál si mimo jiné na Memoriálu Ivana Hlinky, nebo naskakoval i do několika duelů v rámci EHT. Poslední dvě sezony hrál vysoký bek v Mladé Boleslavi, kde mu letos skončila smlouva. Kometa o něj projevila zájem, stejně tak Lintuniemi dlouho neváhal a od nové sezony tak bude nastupovat v modrobílém dresu pod Špilberkem.