Pouhých třiadvacet vteřin chybělo hokejistům brněnské Komety, aby po dlouhé době získali tři body za výhru v normální hrací době. Dlouho vedli o gól, ale hosté to zkusili v šesti a vyrovnali. V prodloužení znovu odvolali gólmana a připsali si dva body za výhru 2:3. Brňané se ale rozhodně nemají za co stydět, protože na ledě nechali všechno a zápas odbojovali na maximum. A v neúplné extraligové tabulce se posunuli na 9. příčku.

Svižný zápas odchytal Čiliak

V brance Komety tentokrát dostal od začátku šanci Čiliak, před něhož se se ve 2. minutě natlačil Perret, ale slovenský mág vytáhl spolehlivý zákrok. V 9. minutě dostal zpoza brány ideální přihrávku od Holíka Flek a trefil rameno Kiviaha. Hrál se svižný hokej, domácí dohrávali souboje a velmi dobře napadali rozehrávku soupeře. V závěru třetiny mohli jít do vedení při brejku tři na jednoho, ale Malý tutovku spálil.

Domácí byli ve 2. třetině lepší

Do druhé části vletěli lépe Brňané. Křižnou přihrávku Fleka nalezl na pravém kruhu Holík, který ale trefil jen beton brankáře Kiviaha. Následovalo přečíslení dvojice Zaťovič – Strömberg, finský centr se rozhodl vystřelit, jenže znovu na hradeckého mága nevyzrál.

Skóre otevřel Holík

Brňané byli i nadále aktivnějším mužstvem a vynutili si i dvě přesilovky. V nich nebezpečně pálil Horký a Dufek. Stav se neměnil, ale přibývalo šarvátek a vylučování na obou stranách. Oběma týmům totiž šlo o hodně a nikdo nechtěl udělat chybu.

Velká bojovnost a obětavost modrobílých nakonec sklidila v závěru třetiny ovoce. V čase 39:27 se prodral po pravé straně hřiště Holík a střelou nad vyrážečku otevřel skóre – 1:0.

Hradec srovnal v poslední minutě

I ve 3. periodě se domácí snažili kontrolovat hru a soustředili na defenzivu. Z ní dokázal vyplout rychlonohý Horký, jehož střela ale cíl nenalezla.

Mountfield se logicky snažil s výsledkem něco udělat a pálil na Čiliaka z každé pozice. A ve 48. minutě se hosté dočkali, když Jergl střelou do protipohybu vyrovnal na 1:1.

Radost Východočechů netrvala dlouho, přesně řečeno jednačtyřicet vteřin. Flek našel na slotu připraveného snajpra Horkého a ten poslal Kometu zpět do vedení – 2:1.

Hra bez brankáře se hostům vyplatila i v prodloužení

To udržela až do závěru. Soupeř však vsadil na power play a v čase 59:36 v šesti Cingelem vyrovnal. Stejný hráč pak dokonal obrat Hradce v prodloužení, když se hostům znovu vyplatil tah s odvoláním gólmana. Mountfield si tak připsal dva body za výhru 2:3.

Prohra v prodloužení mrzí

Bohužel jsme prohráli v prodloužení. Je to škoda, dvakrát jsme vedli. Z naší strany to bylo odpracované a odbojované utkání. Musíme přidat, abychom tyto zápasy v budoucnu dotáhli do vítězného konce,“ posteskl si brněnský kouč Jiří Horáček.

S bráchou nerad prohrávám, řekl Martinec

Jeho protějšek Tomáš Martinec byl vzhledem ke konečnému výsledku šťastný, protože s bráchou Patrikem, který se po vyhazovu Pešouta stal koučem Komety, nerad prohrává.

„Zápas byl vyrovnaný, byť jsme celou dobu dotahovali a Kometa byla pořád o krok napřed, tak si myslím, že tým bojoval až do konce a ukázal charakter. V powerplay jsme trošičku se štěstím vyrovnali, a nakonec získali dva body. Do kabiny patří za vynaložené úsilí obrovská pochvala,“ dodal Tomáš Martinec.