Hokejové kluby BK Mladá Boleslava a Kometa Brna si vyměnily zahraniční obránce. Do středočeského celku a posledního týmu tabulky se vrací Fin Alex Lintuniemi, do moravské metropole putuje Američan Zach Osburn. Kluby to oznámily na svých webech.

Lintuniemi už u Bruslařů působil

„Zach diváky nepochybně baví svými útočnými kousky, směrem do obrany se ale názorově moc nepotkáváme,“ vysvětlil sportovní ředitel mladoboleslavského týmu Martin Ševc odchod amerického beka. V Lintuniemim klub získává starého známého, osmadvacetiletý zadák za Mladou Boleslav odehrál v minulých dvou sezonách přes stovku zápasů. „Víme, co od sebe navzájem čekat. Je to urostlý typ obránce, který navíc umí do kabiny přinést pohodu a klid,“ dodal Ševc.

Osburn nastoupí v pátek proti Spartě

Lintuniemi by měl nastoupit už do večerního zápasu s Třincem. Také Osburn se připojí k Brňanům už dnes, Kometa ale bude hrát nejbližší zápas až v pátek se Spartou. Nový zaměstnavatel si hodně slibuje od jeho produktivity. „V dresu Mladé Boleslavi rozhodně nezklamal, ačkoliv se Bruslařům aktuálně nedaří a jsou na chvostu tabulky, získal slušných jedenáct bodů. Nyní se přesunuje do Brna, kde by měl potvrdit své ofenzivní schopnosti a zvýšit produktivitu brněnského celku,“ uvedl osmý celek tabulky.

Zach odehrál všech 31 zápasů

Šestadvacetiletý Osburn přišel do Mladé Boleslavi v létě z Michalovců, odehrál všech 31 zápasů a připsal si čtyři góly a sedm přihrávek. V Evropě působil také v Itálii, v zámoří hrál v univerzitní lize NCAA a nižších soutěžích AHL a ECHL.

Lintuniemi nastoupil v Brně do 27 duelů

O dva roky starší trojnásobný reprezentant Lintuniemi po letním příchodu odehrál v Brně 27 zápasů, vstřelil tři branky a na pět přihrál. Ve staronovém působišti bude moci bývalý hráč Jyväskylä, Pelicans Lahti či Barysu Astana v KHL rozšířit bilanci 104 startů a 30 bodů (12+18).