Porážka 1:0 na Slovácku znamená pro fotbalisty Zbrojovky jediné: v tabulce skončili po základní části FORTUNA:LIGY čtrnáctí a boje o záchranu v nejvyšší soutěži zahájí v sobotu 6. května v Ostravě proti Baníku.

Duel v Uherském Hradišti rozhodl Reinberk

Duel se Slováckem, které bude hrát ve skupině o titul, rozhodl jediný gól Reinberka ve 24. minutě. Ten poslal míč pod břevno Berkovcovy branky po přesném centru Kadlece. „Na Slovácku se hraje fyzický fotbal, o soubojích. A my jsme v první půli v tomto typu hry tahali za kratší konec. Útočili jsme v málo hráčích, bez podpory krajních obránců směrem nahoru,“ posteskl si trenér Brňanů Martin Hašek.

Brňanům nepomohlo ani trojité střídání

Ten chtěl zápas zlomit trojitým střídáním ze 74. minuty, kdy poslal na hřiště Divíška, Nečase a Hladíka, ale kýžený efekt se nedostavil. Zbrojovka se sice dokázala dostat do vápna, ale práci pro Nguyena vymyslet nesvedla. Cestu k bodům navíc zkomplikoval v 87. minutě Filip Souček, který zasáhl nepříjemně jednoho z domácích hráčů a po kontrole u VARu dostal červenou kartu.

Souček bude v začátku nadstavby Brnu chybět

Vyloučení jednoho z klíčových hráčů Zbrojovky tak znamená, že bude v sestavě chybět v rozjezdu bojů o záchranu. „Necítím ani zlost, spíš lítost. Za prvé že nám bude chybět, a pak i za něj, dokážu se vcítit, jak mu je. Nevím, jakou stopku dostane, ale alespoň bude v tréninku a až se vrátí, může nastoupit i na pozici šestky,“ uvedl Hašek.

Do nadstavby jdou ze 14. příčky

Prohra se Slováckem znamená jediné – Brňané vstoupí do nadstavby jako čtrnáctí. „Nepřidali jsme body, naší výchozí pozicí je momentálně barážová příčka, není to úplně veselé. Čeká nás pět utkání, kdo to chce zvládnout, musí to zvládnout hlavně mentálně, zachovat klid, nepanikařit. Na tom bude hodně záležet,“ zdůraznil kouč Zbrojovky.

Zbrojovka bude hrát dvakrát doma a třikrát venku

Brno se v nadstavbě představí dvakrát doma a třikrát venku. Prvním soupeřem bude 6. května Baník, hraje se v sobotu 6. května v Ostravě. Pak následuje 14. května domácí zápas s Pardubicemi. 21. a 24. května odehraje Zbrojovka severočeský dvojboj v Jablonci a Teplicích a boje o záchranu v nejvyšší soutěži završí 28. května Brňané doma se Zlínem.