Potřetí v sezoně se na extraligovém ledě prosadil brněnský obránce Jan Ščotka. Dvě a půl minuty před koncem prostřelil bývalého gólmana Komety Mateje Tomka a rozhodl o výhře Brna nad Litvínovem. Podle Ščotky mělo Brno daleko více vyložených šancí, než byla nakonec situace, z níž zajistil domácím tříbodový zisk.

Zasypali hosty desítkami střel

Brno zasypalo obranu mužstva Vervy celkem 48 střelami a ta Ščotkova rozhodně nepatřila k těm s gólovými parametry. „Měl jsem štěstí, že to tam padlo, spíš to bylo takové nahození. Nechtěl jsme trefit obránce, což se mi předtím několikrát stalo. Možná to nakonec ještě někdo tečoval, ale to není podstatné. Hlavně, že bereme tři body, za to jsme rádi,“ uvedl Ščotka.

Šmudla přinesla zasloužené ovoce

Jeho gól korunoval velký tlak Brna a přinesl týmu zasloužené ovoce. „Někdy to tak bývá, že to nepadá ani z vyložených šancí a pak tam spadne taková šmudla,“ řekl sedmadvacetiletý obránce.

Ocenil litvínovského gólmana

Nejlepšími hráči zápasu byli vyhlášeni oba gólmani, tedy litvínovský Matej Tomek a brněnský mladík Jan Kavan. Pro oba měl Ščotka za jejich výkony jen slova chvály. „Tomek odchytal výborný zápas. Tlačili jsme na něj celé utkání, zasypali jsme ho střelami, ale k naší škodě ne tolika góly. Tak to bývá, že bývalý hráč se vyhecuje a podá takový výkon,“ ocenil slovenského gólmana.

Kavan byl skvělý, řekl obránce

Ještě o stupeň více chvály měl pro strážce vlastní branky. „Kavan byl také skvělý. Na to, jak je mladý, si vede velmi dobře. Oni ti gólmani jsou trochu jiní, Honza je ale v pohodě a snáší vše velmi dobře,“ pochválil Ščotka juniora mezi tyčemi.

Brno má devět bodů ze tří duelů

Kometa vyhrála za tři body potřetí za sebou a vždy to bylo dramatické a vydřené vítězství. „Jsme rádi, že to teď šlape a jede, musíme v tom pokračovat. Tedy v jednoduché hře z pásma, z níž si vytvoříme šance a pak je proměníme,“ nastínil zkušený bek.

Hrají třikrát po sobě doma

V nabitém extraligovém programu v polovině ledna si Brňané mohou užívat luxusu v tom smyslu, že hrají třikrát po sobě doma a nemusí nikam cestovat. „Je to výborné, navíc nás žene dopředu vynikající kulisa a věřím, že diváci přijdou i v pátek na Vítkovice,“ dodal obránce.

Dal už třetí gól a připsal si 19 nahrávek

V této sezoně dal Ščotka svůj třetí gól, trefil se po šestnácti zápasech poprvé od konce října, ale na svém kontě má už 19 asistencí, což čistě statisticky ukazuje na jednu z jeho nejlepších sezon. „Cítím se fajn, když tým šlape, je to jednodušší, ale mě osobní statistiky až tak nezajímají, pro mě byl vždy hlavní úspěch týmu,“ zakončil Ščotka.