Vypadá to, že se fotbalisté Zbrojovky po více než rozpačitém startu do druhé ligy probrali. Po výhře v MOL Cupu 4:1 porazili v 5. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY stejným skóre i Chrudim. A se sedmi body se posunuli v neúplné tabulce na páté místo. Trenér Luděk Klusáček však výhru nad posledním týmem soutěže nepřeceňuje, protože ve výkonu svých svěřenců viděl stále řadu rezerv. Kouče i autora hattricku Jakuba Řezníčka také mrzí, že s Chrudimí neudrželi nulu.

Řezníček si na penaltu věřil

Brňanům oproti minulým ligovým zápasům vyšel vstup do duelu. Flodera v brance zatím nejslabšího týmu soutěže, který si dosud připsal pouhé dva body, překonal už v 6. minutě z penalty kanonýr Řezníček. „Problesklo mi hlavou, co se tady stalo minule,“ připomenul jarní zápas s Pardubicemi, kdy jej dvakrát vychytal Nita. „Ale neváhal jsem. Jsem rád, že jsem ji dal a můžu chodit dál. Původně jsem chtěl kopat doprostřed, ale pak jsem viděl, že Floďa padá, tak jsem to sklopil dolů,“ uvedl nejlepší střelec týmu.

Ani za stavu 2:0 si Brňané moc nevěřili

Vedení pak ve 33. minutě navýšil právě po přihrávce Řezníčka Smejkal. „Dostali jsme se do dvoubrankového vedení, což nám umožnilo relativně kontrolovat hru,“ řekl kouč Klusáček. I za stavu 2:0 však bylo vidět, že psychika hráčů v červených dresech je pořád křehčí, než by si trenéři přáli. „Na některých hráčích to bylo hodně vidět, byli pořád nervózní. Budu věřit, že i v tomto směru nám výhra pomůže, chytneme zdravé sebevědomí. Ne přehnané, protože je to zatím jeden zápas, a ještě jich zbývá hodně,“ poznamenal trenér Zbrojovky.

Kapitán byl klíčem k úspěchu

Klíčem k úspěchu byl pochopitelně především kapitán Řezníček. „Využili jsme jeho obrovskou sílu ve vápně zády k bráně. Občas jsme nějakou akci trochu uspěchali, hodně míčů jsme vyhodili, když jsme chtěli hrát rychle za obranu. Ve druhé půli jsme šli trochu do rizika při střídání, věděli jsme, že posledních dvacet minut už nebudeme mít možnost střídat. Na druhou stranu jsem věřil, že rychlí hráči nám směrem do koncovky pomůžou, což se potvrdilo,“ zmínil Klusáček trio Hladík, Alli, Gaszczyk.

Šural i Alli dodali energii

První jmenovaný si připsal dvě asistence, hodně vidět byl tradičně i Alli. Ten se na hřiště dostal až v 68. minutě, nicméně trenér zvažoval, zda ho do ofenzivy nepošle už od úvodního hvizdu. Nakonec do základu postavil uzdraveného Šurala. „Toho jsme potřebovali, Kuba týmu dodá energii. Ještě nemá úplně dotrénováno, bylo to znát. Věřím, že kondici bude v zápasech postupně získávat,“ podotkl kouč.

Inkasovaný gól byl hloupý

Ten si výhru cení. „Ale co se týče herního výkonu, je tam pořád spousta rezerv. Pracujeme na tom a věřím, že se to bude s každým zápasem zlepšovat,“ uvedl Klusáček. Toho však mrzí i inkasovaný gól, který byl podle něj hloupý. „Je to škoda, chtěli jsme hrát vzadu na nulu,“ dodal Klusáček. Branka Míky, který v 85. minutě snížil na konečných 4:1, nepotěšila ani kapitána. „Byl to gól ze standardky. Asi už chyběla koncentrace. Berky by si taky zasloužil nulu, moc bych mu ji přál. Musí být příště,“ doplnil Jakub Řezníček.